«Φευγαλέο και Αιώνιο»: Εικαστική έκθεση της καλλιτεχνικής ομάδας Art of Life Collective στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών

Newsroom
12/09/2024 12:02
 
 
 

 

Αντλώντας έμπνευση από το Κυκλαδικό Φως, οι πέντε καλλιτέχνιδες της ομάδας Art of Life Collective σκιαγραφούν την πορεία μιας διαδρομής που ενώνει παρελθόν, παρόν και μέλλον στην εικαστική έκθεση με τίτλο «Φευγαλέο και Αιώνιο», που θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου – πρώην Σχολή Ουρσουλινών.

Φευγαλέο και Αιώνιο
Η φύση, η συνείδηση και η ζωή βρίσκονται σε μια συνεχόμενη αλλαγή, η οποία εμπεριέχει ταυτόχρονα τα στοιχεία της φθοράς και της εξέλιξης. Μέσω αυτής της θεματικής, οι καλλιτέχνιδες στοχάζονται στην αέναη μυστικιστική σχέση ζωής και θανάτου. Σκοπός της έκθεσης είναι να ανοίξει ένα διάλογο επάνω στο τι είναι «Η Αρχή και το Τέλος», οπτικοποιώντας την έννοια της αναγέννησης.

Στην πορεία μιας έρευνας που στόχο έχει να διευρύνει την αντίληψη μας ως προς το θέμα, θέτονται τα εξής ερωτήματα: Τι σημαίνει θνητότητα και αθανασία για τον σημερινό άνθρωπο; Πώς προσεγγίζουμε μια ματιά αφοβίας ως προς το μόνο βέβαιο και αναπόφευκτο; Οι καλλιτέχνιδες συναντιούνται σε μια κοινή παραδοχή: πως μέσα από το φθαρτό σώμα που υπόκειται στο χρόνο, η Ψυχή ποθεί το βίωμα του αιώνιου.

Τα έργα της έκθεσης ταξιδεύουν τη ματιά πάνω σε διαφορετικές υλικότητες και υφές, όπως το φως μέσα στο ναξιώτικο μάρμαρο, την αντανάκλαση του έγχρωμου γυαλιού, την απόκοσμη ελαφρότητα στη ζωγραφική μεταφορά ενός συμπαγούς βράχου. Ένα μεταλλικό τάμα ως σύμβολο θυσίας, μια ευοίωνη φλόγα στο κέντρο μιας δυστοπίας, ένα ευαίσθητο βλέμμα σε πορτραίτο και ένας φευγαλέος κομήτης. Όλα τα στοιχεία διηγούνται έναν άχρονο μύθο που εκτυλίσσεται μαζί με την ανθρώπινη ζωή και είναι πάντα σύγχρονος.

Μας μυεί στην κρυφή Φύση του θανάτου και της αναγέννησης ακολουθώντας μια θεματική βασισμένη στην αποκάλυψη της Ομορφιάς που τιμά ολόκληρο το φάσμα της ζωής.

Info
«Φευγαλέο και Αιώνιο»
Πού: Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου – πρώην Σχολή Ουρσουλινών, 1ος όροφος, Χώρα Νάξου
Πότε: από 18/09/2024 έως 29/09/2024 (εγκαίνια: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:00)
Ώρες Λειτουργίας: 11:00-19:00 Καθημερινά | Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου κλειστά

Καλλιτέχνιδες: Ειρήνη Άψυχου, Αλεξία Γραμμενίδου, Άλκηστη Παναγιωτοπούλου,
Φρειδερίκη Παπασταυροπούλου, Μάρσυ Συρεγγέλα
Επιμέλεια: Λίλα Νικολάου, Ειρήνη Άψυχου

Παράλληλα events:
Στις 23/9 ώρα 12:00 – Art of Life Collective – Ομιλία με την επιμελήτρια και τις καλλιτέχνιδες

Στις 25/9 ώρα 19:00 – Solo βιολιού με τον Νίκο Μαυρίδη στην Καθολική Μητρόπολη που βρίσκεται παραπλήσια του Πολιτιστικού Κέντρου.

Στις 27/9 ώρα 19:00 Οίνος (Τρανάμπελο) & Μουσική

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*