Καπούνης στην ΕΡΤ3: «Πάμε πλέον στην ακαρπία, αφού δεν θα φυτευτεί πατάτα Νάξου τώρα!»

Newsroom.
18/09/2024 17:58
 
 
 

 

Μιλώντας στις «Τριτολογίες» της ΕΡΤ3 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αναφέρθηκε στη (μεγάλη) μείωση της παραγωγής πατάτας Νάξου λόγω της λειψυδρίας που πλήττει το νησί, καθώς και στα έργα που πρέπει να γίνουν προς στήριξη του πρωτογενούς τομέα του.

«Φέτος το καλοκαίρι για τον τριτογενή τομέα δεν υπήρχε πρόβλημα νερού, καθώς φρόντισε ο δήμος με αφαλατώσεις. Δεν νομίζω ότι γίνεται στον αγροτικό τομέα σπατάλη του νερού, όπως κάποιοι αναφέρουν. Αλλού γίνεται η σπατάλη, στον τριτογενή τομέα. Εδώ στο νησί μας χρειαζόμαστε το νερό, γιατί παράγουμε πάρα πολλά προϊόντα», τόνισε ο Δ. Καπούνης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της μειωμένης παραγωγής πατάτας Νάξου, επεσήμανε ότι «από το 2022 έως τώρα έχει παρατηρηθεί μείωση της παραγωγής της πατάτας Νάξου κατά 70%, από τους 6 χιλ. στους 1.800 τόνους. Αυτήν την περίοδο, υπό κανονικές συνθήκες, θα φυτεύαμε για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά την πατάτα αλλά αυτό δεν θα συμβεί, άρα θα έχουμε ακαρπία πλέον. Όμως, λόγω της έλλειψης νερού οι αγρότες δεν μπορούν να βάλουν ούτε ζωοτροφές και πολλοί ήδη σκέφτονται να φύγουν από τη Νάξο».

Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Καπούνης τόνισε: «Έπρεπε να έχει γίνει το φράγμα του Τσικαλαριού, το οποίο δημοπρατήθηκε το 2009 και μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί ούτε το 5% του έργου. Επίσης, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα εάν είχε προστεθεί τριτοβάθμια επεξεργασία στον βιολογικό καθαρισμό του δήμου, ώστε να μην χάνονται τα επεξεργασμένα του λύματα στη θάλασσα αλλά να αξιοποιούνται».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 22 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*