Υποδομές υπερυψηλής ευρυζωνικότητας θα αποκτήσει η Νάξος – «Πράσινο φως» από το δημοτικό συμβούλιο (video)

Newsroom
19/09/2024 00:41
 
 
 

 

Ομόφωνα θετική ήταν η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με τις αιτήσεις χορήγησης δικαιωμάτων διέλευσης δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε περιοχές της Νάξου, στο πλαίσιο της κατασκευής του έργου «Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultra-Fast Broadband με ΣΔΙΤ».

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο της Cosmote, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται να φέρει οπτική ίνα σε κάθε σπίτι και οικισμό της Νάξου. Όπως σημείωσε ο Κώστας Τριαντάφυλλος, στέλεχος της Cosmote, που συμμετείχε στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, το έργο θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν του 2025. Ο κ. Τριαντάφυλλος τόνισε ότι το έργο θα εξυπηρετήσει όλους τους δημότες, ανεξαρτήτως παρόχου τηλεφωνίας, και θα σεβαστεί τους παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού, υπό την επίβλεψη των τοπικών αρχών και αρχαιολόγων.

Όσον αφορά τη διαδικασία επιλογής των περιοχών που θα καλυφθούν από το έργο, ο κ. Τριαντάφυλλος διευκρίνισε ότι η επιλογή έγινε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και όχι από την Cosmote. Επιπλέον, ανέφερε ότι, μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα υπάρξει δυνατότητα επέκτασης της κάλυψης, εφόσον υπάρξει αίτημα από το δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Γιάννης Κορρές, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών, όπως η Κωμιακή και οι παραλιακοί οικισμοί.

Ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου, επίσης, τόνισε τη σημασία του έργου, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί σε προηγούμενα παρόμοια έργα, κυρίως όσον αφορά την αποκατάσταση των τομών που δημιουργήθηκαν.
«Είναι σημαντικό έργο εφόσον θα ληφθούν υπόψη τα προβλήματα σε περιοχές του νησιού που δεν καλύπτονται. Πρέπει με την ευκαιρία αυτή να καλύψουμε κοινότητες και οικισμούς» τόνισε.

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, χαιρέτισε το έργο ως εμβληματικό για το νησί, τονίζοντας τη συνεργασία του δήμου με την Περιφέρεια, την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τις τεχνικές υπηρεσίες, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν εγκαίρως, πριν από το καλοκαίρι.

Το έργο «Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultra-Fast Broadband με ΣΔΙΤ» αποτελεί τη βασική δημόσια παρέμβαση για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών επόμενης γενιάς, με στόχο την αύξηση της διαθεσιμότητας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε περιοχές που δεν διαθέτουν διαδικτυακή πρόσβαση υπερυψηλής ταχύτητας. Το έργο αυτό εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αναβάθμιση της συνδεσιμότητας σε όλη τη χώρα, όπως αποτυπώνεται στο Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.295 times, 1 visits today)

2 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*