Από τη Νάξο στην Κροατία: Όρνιο βρήκε νέο σπίτι μετά την επιτυχή επανένταξή του από το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου

Newsroom
06/10/2024 02:00
 
 
 

 

Επιτυχής επανένταξη όρνεων στη Νάξο: Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου παρακολουθεί με χαρά τις εξελίξεις

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, ο οποίος έχει αναλάβει τη διάσωση και περίθαλψη άγριων πτηνών στο νησί, παρακολουθεί εδώ και χρόνια τον τοπικό πληθυσμό των όρνεων. Μάλιστα, έχει παρατηρήσει αρκετές φορές όρνεα από άλλες βαλκανικές χώρες και έχει ενημερώσει τα αντίστοιχα κέντρα.

Καταγραφή Όρνεων στην Νάξο, συμπεριλαμβανομένου ενός Όρνεου με καταγωγή από την Σερβία

Πριν από λίγες ημέρες, ο Σύλλογος ενημερώθηκε από την Κροατία ότι ένα όρνεο με το tag H4 εντοπίστηκε σε σημείο σίτισης στη νήσο Cres. Το συγκεκριμένο πτηνό είναι ένα από τα τέσσερα όρνεα που επανεντάχθηκαν το 2019 στη Νάξο από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, μετά από συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, κατόπιν απόφασης του ΥΠΕΝ για την επανένταξη των όρνεων του ΕΚΠΑΖ.

Ο Η4 στην Κροατία πριν μερικές μέρες.(Καταγραφή Goran Susic)
O H4 σε ταΐστρα στο νησί Κρες της Κροατίας.
(καταγραφή Goran Susic)

Ο Σύλλογος εξέφρασε τη χαρά του για την επιτυχή επανένταξη των πτηνών και ευχήθηκε στον H4 καλές πτήσεις στη νέα του πατρίδα.

Τι αναφέρει για το θέμα ο Σύλλογος Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου

Ο Η4 στην Νάξο τον χειμώνα του 2019, μερικούς μήνες μετά την επανένταξή του, πλέον έχοντας γίνει αποδεκτός από τον τοπικό πληθυσμό

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, εκτός από την διάσωση και περίθαλψη των άγριων πτηνών της Νάξου, παρατηρεί εδώ και χρόνια τον τοπικό πληθυσμό των Όρνεων του νησιού.

Έχουμε δει πολλές φορές όρνεα από άλλα βαλκανικά κράτη και έχουμε στείλει την πληροφορία στα αντίστοιχα κέντρα.

Πριν λίγες μέρες όμως ενημερωθήκαμε από την Κροατία ότι ένα Όρνεο με tag H4 ήταν σε σημείο σίτισης στη νήσο Cres.

Τους ενημερώσαμε ότι πρόκειται για ένα από τα τέσσερα Όρνεα που είχαν επανενταχθεί το 2019 στην Νάξο από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

Τα πτηνά μάς είχαν σταλεί από την ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής η οποία, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ανέλαβε να υλοποιήσει την απόφαση του ΥΠΕΝ για επανένταξη των Ορνέων του ΕΚΠΑΖ.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την επιτυχή επανένταξη αυτών των πτηνών και ευχόμαστε στον Η4 καλές πτήσεις στην νέα του πατρίδα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*