Καταργείται το Λιμενικό Ταμείο Νάξου – Μετατρέπεται σε λιμενικό γραφείο του δήμου

Newsroom
20/10/2024 14:00
 
 
 

 

Αύριο Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου θα συνεδριάσει με θέμα την κατάργηση του Λιμενικού Ταμείου και τη μετατροπή του σε Λιμενικό Γραφείο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Αυτή η εξέλιξη συνιστά σημαντική αλλαγή στη διαχείριση των λιμενικών υποδομών του νησιού, η οποία ενδέχεται να επηρεάσει την οργάνωση και λειτουργία των λιμανιών της περιοχής, αλλά και στη διοικητική σύσταση του δήμου.

Το Λιμενικό Ταμείο Νάξου, με πρόεδρο τον δήμαρχο Δημήτρη Λιανό, αντιμετωπίζει προβλήματα στελέχωσης, τόσο στην οικονομική όσο και στην τεχνική του υπηρεσία. Ο πρώην πρόεδρος, Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον κ. Λιανό, είχε προτείνει τη συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου με το Λιμενικό Ταμείο, ως λύση για την υποστελέχωση. Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν προχώρησε, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι.

Η απόφαση για την κατάργηση του Λιμενικού Ταμείου φαίνεται να προέρχεται από τον ίδιο τον δήμαρχο, ο οποίος αντί να επιδιώξει τη στελέχωσή του ή τουλάχιστον τη συνεργασία με τις δημοτικές υπηρεσίες, επέλεξε την πλήρη κατάργηση του Λιμενικού Ταμείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το δεύτερο νομικό πρόσωπο του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που καταργείται μετά τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ με απόφαση της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Λιανού. Επίσης, είναι γνωστό ότι το Λιμενικό Ταμείο Νάξου διαθέτει σημαντικό χρηματικό απόθεμα, περίπου 9 εκατ. ευρώ, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο για την εκτέλεση απαραίτητων λιμενικών έργων που βρίσκονται στην αρμοδιότητά του.

Άλλα θέματα της συνεδρίασης

Εκτός από αυτό το σημαντικό θέμα, στη συνεδρίαση θα εξεταστούν επίσης θέματα όπως η εκτέλεση επειγουσών εργασιών αποκατάστασης ζημιών στο λιμάνι της Νάξου, η πληρωμή οφειλών, η βεβαίωση λιμενικών τελών, καθώς και η ανάγκη για εκτέλεση ηλεκτρολογικών εργασιών και συντήρησης πρασίνου από εξωτερικούς συνεργάτες. Επιπλέον, θα γίνει συζήτηση για την προσωρινή παραχώρηση παραλιακών χώρων σε καταστηματάρχες και την παροχή υπηρεσιών στους χώρους αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου.

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου θα είναι διπλή και θα πραγματοποιηθεί με αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία του ΔΛΤ Νάξου (δια ζώσης συνεδρίαση) και με τηλεδιάσκεψη. Στην πρώτη συνεδρίαση, στις 13:30, μοναδικό θέμα είναι η: Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2023 ΔΛΤ Νάξου.

Στη δεύτερη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά στις 14:00, θα συζητηθούν τα εξής θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Μετατροπή του ΔΛΤ Νάξου σε Λιμενικό Γραφείο Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
2. Εξέταση αιτήσεων αναδόχου για αποζημίωση λόγω προσωρινής παύσης εργασιών από ΕΕΑ.
3. Εκτέλεση επειγουσών εργασιών σε εφαρμογή των οριζομένων στο άρθρο 155 Ν. 4412/16 έργου «Αποκατάσταση ζημιών κρηπιδώματος έναντι Μυρτιδιώτισσας λιμένα Νάξου».
4. Καταβολή ποσού παρελθόντων οικονομικών ετών στη ΡΑΛ.
5. Μεταφορά λογαριασμού ρεύματος περιοχής «Βόλακα» στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
6. Πληρωμή τόκων εκπρόθεσμης απόδοσης οφειλών ύδρευσης.
7. Βεβαίωση οφειλόμενων λιμενικών τελών.
8. Έγκριση από πλευράς αναγκαιότητας εκτέλεσης ηλεκτρολογικών εργασιών από εξωτερικό συνεργάτη.
9. Έγκριση από πλευράς αναγκαιότητας εκτέλεσης εργασιών συντήρησης φοινικοειδών-πρασίνου σε εξωτερικό συνεργάτη.
10. Ορισμός Επόπτη για παροχή υπηρεσιών μίσθωσης χημικών τουαλετών.
11. Ορισμός Επόπτη για παροχή υπηρεσιών απεντόμωσης – μυοκτονίας περιοχών αρμοδιότητας ΔΛΤ Νάξου.
12. Είσπραξη τέλους προσωρινού ελλιμενισμού σκαφών στους χώρους αρμοδιότητας ΔΛΤ Νάξου έως 31/12/24.
13. Προσωρινή παραχώρηση παραλιακού χώρου σε ενδιαφερόμενους καταστηματάρχες.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 849 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*