Γιατί ο Δημήτρης Λιανός καταργεί το Λιμενικό Ταμείο και το μετατρέπει σε Λιμενικό Γραφείο – Τι είπε στη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου

Newsroom
21/10/2024 23:02
 
 
 

 

Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, ο δήμαρχος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρης Λιανός, εισηγήθηκε τη μετατροπή του σε Λιμενικό Γραφείο του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το συγκεκριμένο θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τα μέλη της αντιπολίτευσης να εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Η πρόταση, μετά την έγκριση που έλαβε από το διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου, θα συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση για την κατάργηση του Λιμενικού Ταμείου και τη μετατροπή του σε Λιμενικό Γραφείο, το οποίο θα ενσωματωθεί στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου.

Ο δήμαρχος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νάξου, Δημήτρης Λιανός, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ανέφερε ότι σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, παρέχεται η δυνατότητα στους δήμους να συστήσουν Δημοτικά Λιμενικά Γραφεία για τη διαχείριση λιμένων, αλιευτικών καταφυγίων και λιμενικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων. Επιπλέον, επισήμανε ότι η σύσταση ενός τέτοιου γραφείου είναι αρμοδιότητα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει ιδρύσει Λιμενικό Ταμείο από το 2001.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Λιανός τόνισε πως λόγω της υποστελέχωσης και άλλων οργανωτικών προβλημάτων, το Λιμενικό Ταμείο αδυνατεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη επαρκούς προσωπικού για την ομαλή οικονομική διαχείριση, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται δυσλειτουργίες στην ταμειακή υπηρεσία, γεγονός που επηρεάζει τις εισπράξεις και τις πληρωμές.

Στην εισήγησή του, ο κ. Λιανός πρότεινε τη μετατροπή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου σε Λιμενικό Γραφείο, ενσωματώνοντάς το στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Αυτή η μετατροπή, σύμφωνα με τον Δημήτρη Λιανό, «θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη, καθώς το Λιμενικό Γραφείο θα αναλάβει τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των λιμενικών ζωνών όλων των δημοτικών και νησιωτικών κοινοτήτων του Δήμου».

Επιπλέον, ανέφερε ότι το Λιμενικό Γραφείο θα λειτουργεί ως αυτοτελής υπηρεσιακή μονάδα και οι πόροι του θα καθορίζονται από τη νομοθεσία που προβλέπει τα ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα των Λιμενικών Ταμείων και Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων. Τέλος, επεσήμανε ότι το νέο Λιμενικό Γραφείο θα στελεχώνεται με τακτικό και έκτακτο προσωπικό, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας για τους ΟΤΑ.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα οδηγήσει στην αποτελεσματική λειτουργία των λιμενικών υποδομών του δήμου και στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων.

Καταργείται το Λιμενικό Ταμείο Νάξου – Μετατρέπεται σε λιμενικό γραφείο του δήμου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.531 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*