Κατάργηση του Λιμενικού Ταμείου Νάξου: Αντιπαράθεση στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου – Δείτε το βίντεο

Newsroom
23/10/2024 01:13
 
 
 

 

Σε έντονο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, με κύριο θέμα την πρόταση κατάργησης του Λιμενικού Ταμείου και τη μετατροπή του σε Λιμενικό Γραφείο εντός του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Η συζήτηση ανέδειξε τα προβλήματα υποστελέχωσης, τα οικονομικά κενά και τη γενικότερη αναποτελεσματικότητα του φορέα, ο οποίος έχει αφεθεί στην τύχη του τα τελευταία χρόνια.

Ο δήμαρχος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Λιανός τόνισε ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο δήμος έχει τη δυνατότητα να συστήσει Λιμενικό Γραφείο για να αναλάβει τη διαχείριση των λιμενικών υποδομών. Ο ίδιος ανέφερε ότι η μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε Γραφείο θα επιφέρει καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα, ειδικά δεδομένων των χρόνιων δυσλειτουργιών και της υποστελέχωσης. Ανέφερε επίσης ότι η εμπειρία από την κατάργηση άλλων νομικών προσώπων, όπως ο ΝΟΠΑΠΠΠΑ, έδειξε ότι αυτές οι αλλαγές μπορούν να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης, Θανάση Μπερτσιά και ο Θανάση Γρυλλάκη. Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι υπογράμμισαν την ευθύνη της δημοτικής αρχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λιμενικό Ταμείο, αναφέροντας ότι τα θέματα υποστελέχωσης και οικονομικής διαχείρισης θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί από τον κ. Λιανό εδώ και χρόνια.

Ο Θανάσης Μπερτσιάς, επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για τη στελέχωση και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Λιμενικού Ταμείου, δεδομένης της πολυετούς παρουσίας της στη διοίκηση του δήμου. Ο ίδιος εξέφρασε επιφυλάξεις για τη νομιμότητα της πρότασης, αναφέροντας ότι το Λιμενικό Ταμείο εξακολουθεί να υφίσταται και ότι η κατάργηση του πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, το οποίο δεν έχει ακολουθηθεί.

Παρόμοια στάση τήρησε και ο Θανάσης Γρυλλάκης, ο οποίος τόνισε τις σημαντικές δυσλειτουργίες στη διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου, ειδικά όσον αφορά την υποστελέχωση και την ταμειακή υπηρεσία. Σύμφωνα με τον Γρυλλάκη, η πρόταση δεν έλαβε υπόψη τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη μετατροπή του Ταμείου σε Γραφείο, καθώς το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει τη λειτουργία Λιμενικού Γραφείου εάν δεν έχει καταργηθεί πρώτα το Λιμενικό Ταμείο.

Η συνεδρίαση έκλεισε με την επισήμανση από τον δήμαρχο, Δημήτρη Λιανό, ότι η μεταρρύθμιση αυτή έχει ως στόχο την αποτελεσματική λειτουργία των λιμενικών υποδομών και την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών, ενώ η αντιπολίτευση εξέφρασε την αντίθεσή της, υποστηρίζοντας ότι η κατάργηση του Λιμενικού Ταμείου δεν είναι η λύση στα προβλήματα του φορέα.

Τελικά το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της παράταξης του κ. Λιανού.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 393 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*