Το θέμα του ΚΕΓΕ Νάξου φέρνει η μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο

syneleysi sagri 3
admin
17/07/2017 23:07
 
 
 

Συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την ενημέρωση για την ανέγερση Γεωργικής Σχολής στη Νάξο, θα πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Παρασκευή στις 2:00 το μεσημέρι.

Η συνεδρίαση, για να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, πραγματοποιείται μετά από αίτημα του συνόλου της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι η ανέγερση του ΚΕΓΕ στη Νάξο και συγκεκριμένα στο Σαγκρί, είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία του νησιού.
Μετά τη Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο Σαγκρί, ακολούθησαν δυο διαδοχικές επισκέψεις στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης (μία από το δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη και μία από μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την ανέγερση του ΚΕΓΕ και εκπροσώπους της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου). Η Επιτροπή Αγώνα το Μάιο εξέδωσε ψήφισμα για το θέμα της ανέγερσης, το οποίο υπέγραψαν 20 πρόεδροι κοινοτήτων και κοινοποιήθηκε στη δημοτική αρχή.
Μετά και το αίτημα σύσσωμης της μειοψηφίας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία, συγκαλεί τη συνεδρίαση της Παρασκευής για τη συζήτηση του θέματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα της ανέγερσης του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης στη Νάξο, έρχεται από το παρελθόν όταν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δώρισε στο δήμο Νάξου (το 2001, με Υπουργό το Γιώργο Ανωμερίτη) το οικόπεδο του ΚΕΓΕ στην πόλη της Νάξου προκειμένου να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο, (όπου εκεί χτίστηκαν το Λύκειο Νάξου και δύο παιδικοί σταθμοί), με αντάλλαγμα ο δήμος να οικοδομήσει, σε δικό του οικόπεδο, το Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης. Η περιοχή που επιλέχτηκε για την οικοδόμηση του ΚΕ.Γ.Ε. στη Νάξο είναι το Σαγκρί και πιο συγκεκριμένα 8 στρέμματα στην περιοχή “Κανκάδο”.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*