Βανδαλισμός στις εξωτερικές τουαλέτες του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου – Σε απόγνωση η υπηρεσία λόγω εγκατάλειψης του κτηρίου (φώτος)

Newsroom.
26/03/2025 17:17
 
 
 

 

Με μία ανακοίνωση οργής και αγανάκτησης, ο προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου Δρ Κωνσταντίνος Κλουβάτος, καταγγέλλει βανδαλισμό των εξωτερικών τουαλετών της υπηρεσίας ανήμερα της 25ης Μαρτίου και ταυτόχρονα φέρνει στην επιφάνεια τη χρόνια εγκατάλειψη του κτηρίου που στεγάζει τον κρίσιμο αυτό θεσμό για την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι εικόνες από τις κατεστραμμένες πόρτες, τις πέτρες και τα σίδερα που βρέθηκαν εντός των τουαλετών προκαλούν οργή και απογοήτευση, ενώ η υπηρεσία κινδυνεύει να αναστείλει τη λειτουργία της αν δεν αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές.

Ο προϊστάμενος απευθύνει δραματική έκκληση προς τις αρμόδιες Αρχές – Δήμο και Περιφέρεια – να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη για τη συντήρηση του κτηρίου, το οποίο όπως τονίζεται, «παραπέμπει σε τριτοκοσμικές συνθήκες της δεκαετίας του ’50».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι έχουν επανειλημμένως σταλεί έγγραφα προς όλους τους εμπλεκόμενους χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα την έκθεση των εργαζομένων αλλά και των οικογενειών που εξυπηρετούνται από το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου αναφέρει: Αντιληφθήκαμε σήμερα το πρωί ότι οι εξωτερικές τουαλέτες του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου είχαν βανδαλιστεί με σίδερα, πέτρες και τούβλα, με αποτέλεσμα το σπάσιμο της εξωτερικής πόρτας τον βανδαλισμό του εσωτερικού χώρου με πέτρες, σίδερα και τούβλα.

Είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή οι τουαλέτες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, γεγονός που θα οδηγήσει αναπόφευκτα και στην αναστολή εργασιών της υπηρεσίας μας, αν δεν αποκατασταθούν άμεσα.

Παρακαλείσθε να μεριμνήσετε χωρίς καμία καθυστέρηση (σ) σε αυτοψία – έλεγχο στον χώρο (ήδη η αστυνομία διενήργησε σχετική αυτοψία), (β) στην απομάκρυνση των αντικειμένων από τον χώρο και (γ) σε αντικατάσταση της κατεστραμμένης εξώπορτας.

Υπενθυμίζουμε ότι το κτήριο του ΚΕΔΑΣΥ έχει να συντηρηθεί πολλά χρόνια, τα κουφώματά του έχουν σαπίσει ολοκληρωτικά, οι τοίχοι έχουν εκτεταμένη μούχλα, ενώ οι τουαλέτες συνεχίζουν να είναι εξωτερικές, παραπέμποντας σε τριτοκοσμικές συνθήκες της δεκαετίας του ’50.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η υπηρεσία μας έχει υποβάλει σωρεία έγγραφων αιτημάτων τόσο στον Δήμο Νάξου, όσο και στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, για βελτίωση των συνθηκών στέγασης του ΚΕΔΑΣΥ και συντήρηση του υφιστάμενου κτηρίου, τα οποία δεν εισακούονται.

Θεωρούμε τη Δημοτική και την Περιφερειακή Αρχή αποκλειστικά υπεύθυνες για τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλεια του προσωπικού μας, αλλά και για τις συνθήκες που βιώνουν οι οικογένειες που επισκέπτονται την υπηρεσία μας, οι οποίες μας εκθέτουν όλους.

Δήμος και Περιφέρεια να συνεννοηθούν επιτέλους μεταξύ τους για το ποιος έχει την ευθύνη για τη συντήρηση του κτηρίου και να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

  

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.201 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*