Διεθνής έκθεση για τη Στελίδα Νάξου: «Ο μίτος της Αριάδνης» στη Σχολή Ουρσουλινών

Newsroom
12/05/2025 22:44
 
 
 

Στις 16 Μαΐου η παρουσίαση της εντυπωσιακής έκθεσης του Αρχαιολογικού Προγράμματος Στελίδας – Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, με ομιλία του Καθ. Tristan Carter

Στη Σχολή Ουρσουλινών, την Παρασκευή 16 Μαΐου στις 19:00, θα παρουσιαστεί η διεθνής έκθεση του Αρχαιολογικού Προγράμματος Στελίδας Νάξου – Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, με τίτλο «Ο μίτος της Αριάδνης: Ξετυλίγοντας 200.000 χρόνια Ιστορίας της Νάξου».

Η εντυπωσιακή έκθεση, που έχει ήδη ταξιδέψει από τον Καναδά στην Ελλάδα (Νάξος, Αθήνα) και προορίζεται να συνεχίσει το ταξίδι της στις ΗΠΑ, αναδεικνύει τη σημασία των νέων αρχαιολογικών ευρημάτων από τη Στελίδα και τη συμβολή τους στη συνολική αναθεώρηση της προϊστορικής σημασίας του νησιού.

Το υλικό παρουσιάζεται τόσο έντυπα όσο και σε βίντεο, σε τρεις γλώσσες, προσεγγίζοντας το ευρύ κοινό και καταδεικνύοντας τη διαχρονική σημασία της Νάξου από την εποχή του Λίθου μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του συνδιευθυντή του Προγράμματος της Στελίδας, Καθηγητή Tristan Carter, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 431 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*