Στο πλευρό των κατοίκων για τους Κούρους του Φλεριού η Νάντια Σαλτερή

Newsroom
06/06/2025 11:47
 
 
 

Η δικηγόρος Νάξου και Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ αντιδρά στη σχεδιαζόμενη απομάκρυνση των Κούρων από το Φλεριό Μελάνων και στηρίζει την τοπική κοινωνία

Την αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη απομάκρυνση των Κούρων του Φλεριού Μελάνων από τον φυσικό τους χώρο εκφράζει η δικηγόρος Νάξου και Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Σαλτερή, δηλώνοντας τη στήριξή της στους κατοίκους και στους φορείς της περιοχής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η κ. Σαλτερή προχώρησε σε δημόσια ανάρτηση, καταγγέλλοντας την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) ως αιφνιδιαστική και χωρίς διαβούλευση, τονίζοντας πως οι Κούροι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου και του φυσικού τοπίου του Φλεριού.

Η δήλωση της Νάντιας Σαλτερή:

Για άλλη μια φορά αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς

Με αφορμή και την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα ήθελα να αναφερθώ στην παντελώς αιφνιδιαστική απόφαση, του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) του Υπουργείου Πολιτισμού, σχετικά με την μεταφορά στο αρχαιολογικό μουσείο της Νάξου, των δύο κούρων που βρίσκονται εδώ και χιλιάδες χρόνια στο Φλεριό Μελάνων Νάξου, έναν τόπο απαράμιλλης ομορφιάς.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση και διάλογος με τους κατοίκους της περιοχής, διότι δήθεν λόγω της κλιματικής αλλαγής, οι Κούροι πρέπει να απομακρυνθούν από τον τόπο που βρίσκονται εδώ και αιώνες.

ΟΧΙ, η παραπάνω απόφαση δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση, το Υπουργείο οφείλει να εφαρμόσει άλλες σύγχρονες μεθόδους που υφίστανται, για να προστατέψει και να διατηρήσει αλώβητα τα μνημεία μας, χωρίς να απαιτηθεί η μεταφορά τους.

Οι Κούροι του Φλεριού αποτελούν ζωντανό και αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής και είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το περιβάλλον του Φλεριού. Εάν απομακρυνθούν από την θέση που βρίσκονται εδώ και αιώνες απομειώνεται η πολιτισμική τους αξία και υπόσταση.

Είμαστε σθεναρά στο πλευρό των κατοίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάνων Νάξου “Κούρος ο Έλληνας” και των τοπικών φορέων για την υπεράσπιση της πολιτισμικής τους ταυτότητας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 792 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*