Στα τέλη Απριλίου πρόκειται να διεξαχθούν στη Νάξο δύο προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.)
Τα προγράμματα, που απευθύνονται σε εργοδότες και εργαζόμενους επιχειρήσεων τροφίμων/ποτών, θα πραγματοποιηθούν στο γραφείο της Νάξου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στις 24 – 25 Απριλίου και στις 25-26 Απριλίου, με εισηγητή τον Γιάννη Κακό, ως εξής:
Τμήμα 1: Παρασκευή 24 Απριλίου 16:00-21:00 και Σάββατο 25 Απριλίου 16:00-21:00 (διάρκεια 10 ώρες)
Τμήμα 2: Σάββατο 25 Απριλίου 09:00-14:00 και Κυριακή 26 Απριλίου 09:00-14:00 (διάρκεια 10 ώρες)
Όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία (υπουργική απόφαση 14708/17-08-2007), η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι υποχρεωτική για επιχειρηματίες και υπαλλήλους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που παράγουν/μεταποιούν/εμπορεύονται/διακινούν τρόφιμα. Διενεργείται δε, βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκδοση των πιστοποιητικών.
Η εκπαίδευση αφορά στο προσωπικό που παράγει, επεξεργάζεται αποθηκεύει, μεταφέρει, διακινεί ή πουλάει τρόφιμα/ποτά σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως καταλύματα με πρωινό, καφέ, μπαρ, εστιατόρια, παντοπωλεία, μίνι μάρκετ, μανάβικα, ιχθυοπωλεία κ.α.
Η αξία συμμετοχής διαμορφώνεται σε 70€ κατ’ άτομο για την εκπαίδευση με επιπλέον 30€ για το παράβολο υπέρ του Ε.Φ.Ε.Τ. Για την έκδοση των πιστοποιητικών από τον Ε.Φ.Ε.Τ. όλοι οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν στην γραπτή αξιολόγηση η οποία διεξάγεται στη συνέχεια κατόπιν προγραμματισμού από τον Ε.Φ.Ε.Τ.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Γιάννη Ξενάκη (τηλέφωνο 22850-22767) ή να υποβάλλουν απευθείας την αίτησή τους στον σύνδεσμο: http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=31969.