Πατινάδα στις Τρίποδες και παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα στην παραλία της Χώρας – 26 και 27 Ιουνίου με τη στήριξη του Δήμου Νάξου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η «Φλόγα της Παράδοσης» επιστρέφει στη Νάξο, φωτίζοντας με χορό και μουσική το νησί. Την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2025, διοργανώνεται διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων αφιερωμένο στον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό, με παραδοσιακούς χορούς από όλη τη χώρα.
Η αυλαία ανοίγει στις Τρίποδες με την αναβίωση του εθίμου της πατινάδας, ενώ η γιορτή κορυφώνεται την Παρασκευή στην παραλία της Χώρας Νάξου, με τη συμμετοχή οκτώ πολιτιστικών συλλόγων. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Τριπόδων και η χορευτική ομάδα «Αξοπατήματα», με την υποστήριξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Μια γιορτή παράδοσης, ρυθμού και αυθεντικής ελληνικής ψυχής.
Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Η Νάξος υποδέχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη «Φλόγα της Παράδοσης», σε ένα διήμερο αφιερωμένο στον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό, με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.
Η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει την Πέμπτη 26 Ιουνίου στις Τρίποδες, με την αναβίωση του εθίμου της πατινάδας, από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Τριπόδων και τη χορευτική ομάδα Νάξου «Αξοπατήματα». Την Παρασκευή 27 Ιουνίου, το πολιτιστικό διήμερο κορυφώνεται στην παραλία της Χώρας Νάξου, όπου θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα, από τα μέλη οκτώ πολιτιστικών συλλόγων.
Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν αναλάβει ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Τριπόδων και η Χορευτική Ομάδα Νάξου Αξοπατήματα, με την υποστήριξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Σας προσκαλούμε να ζήσουμε μαζί τη μαγεία της παράδοσης, με μουσική, χορό!
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις