Δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ψήφισμα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων (video)

πρόσληψη στο δήμο Νάξου
admin
09/02/2018 14:00
 
 
 

 

Ψήφισμα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (31/01/2018) με εισήγηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Αργύρη Ανευλαβή και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. 

“Το δημοτικό συμβούλιο Νάξου θα πρέπει να ενώσει τη φωνή του με τους υπόλοιπους Έλληνες και αν ακουστεί από την καρδιά του Αιγαίου, ότι θα πρέπει αν δοθεί λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων που να μην μας πληγώνει ως έθνος” σημείωσε ο κ. Ανευλαβής.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας αντέδρασαν, με τον κ. Νίκο Μαϊτό να δηλώνει ότι “ας μην μπαίνουμε σε τόσο λεπτά θέματα, δεν χρειάζεται” και “θα έπρεπε να έρθει γραμμένο σε χαρτί”.

Ο κ. Βασίλης Βρούτσης σημείωσε ότι “αν υπάρχει συγκεκριμένο ψήφισμα θα πρέπει να το δούμε, αλλιώς το κάνετε για θέμα εντυπωσιασμού”.

Ο κ. Γιάννης Κορρές είπε ότι “με όλα αυτά δεν προστατεύεται ο ελληνικός λαός, ο οποίος από αλλού κινδυνεύει” και ότι “δεν είναι σωστό αν καλλιεργούμε εθνικιστικές τάσεις”.

Ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης συμφώνησε με την έκδοση ψηφίσματος σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι “υποχρέωση μας”. “Είναι θετικό να ακουστεί η φωνή της Νάξου γι αυτό το τόσο ευαίσθητο ζήτημα, χωρίς όμως να παίρνουμε θέση για το όνομα… Απλά για να κρατήσουμε την εθνική μας περηφάνια. 

Η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε προσωρινά -μέχρι ο κ. Ανευλαβής να συντάξει το ψήφισμα- και επανήλθε στη συνεδρίαση λίγο αργότερα. 

Το ψήφισμα

Ψήφισμα για το θέμα της ονομασίας της FYROM
Σχετικά με το μείζον Εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που συζητείται αυτές τις ημέρες σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, εκφράζοντας τα πατριωτικά αισθήματα των Δημοτών μας, από την καρδιά του Ελληνικού Αρχιπελάγους, ενώνει την φωνή του με τα εκατομμύρια των Ελλήνων που αγωνίζονται για την προστασία της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Στέκεται δίπλα στους Εθνικά υπεύθυνους εκπροσώπους του και ενισχύει της προσπάθεια τους που στοχεύει στο να μην πληγωθεί η Εθνική συνείδηση και ο πατριωτισμός του απανταχού Ελληνισμού.
Με την πεποίθηση ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα, είναι ΙΔΕΑ, ότι είναι αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού μας, προτείνουμε και προσδοκούμε σε υπεύθυνη Εθνική λύση.

Το παραπάνω ψήφισμα υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία, “παρών” δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Νίκου Μαϊτού και “κατά” οι κ.κ. Βρούτσης και Κορρές. 

Ο κ. Κορρές στην τοποθέτηση του τόνισε ότι η παράταξή του (Λαϊκή Συσπείρωση) θεωρεί ότι αυτά τα ψηφίσματα δεν λύνουν ζητήματα και ούτε βοηθάνε αλλά λειτουργούν αποπροσανατολιστικά ώστε να παρασύρεται κάποιος κόσμος σε εθνικιστικές τάσεις και να μην βλέπει την ουσία. “Ο ελληνικός λαός όπως και οι λαοί στα Βαλκάνια κινδυνεύουν από μόνο ένα πράγμα και είναι οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών οργανισμών που επεμβαίνουν στην περιοχή” σημείωσε.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες για τα νησιά μας Βασίλης Βρούτσης καταψήφισε το ψήφισμα αφού όπως τόνισε είναι πολύ αόριστο. “Είναι πολύ αόριστο και θα μπορούσε να ταυτιστεί και ένας Χρυσαγίτης με αυτό. Αυτή η αοριστία το καθιστά λάθος”.

{youtube}XVYKpMHJlNA{/youtube}
 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*