Σε αποκριάτικους ρυθμούς η Νάξος

Καρνάβαλος Νάξος - Ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις
admin
16/02/2018 00:24
 
 
 

Στους ρυθμούς της Αποκριάς η Νάξος που είναι έτοιμη για το τελευταίο τριήμερο με εκδηλώσεις και δρώμενα στη Χώρα και τα χωριά.

Οι Κορδελάτοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις επισκέψεις τους στα χωριά από την αρχή της εβδομάδας, ενώ οι Κουδουνάτοι μετρούν τα κουδούνια που θα ζωστούν την Κυριακή στην Απείρανθο αλλά και σε άλλα χωριά της ορεινής Νάξου. 

Διόνυσος, Σάτυροι και Μαινάδες είναι πανέτοιμοι να ανοίξουν τους πίθους με το καινούριο κρασί την Παρασκευή το βράδυ για να γιορτάσουν την πρώτη ημέρα των Ανθεστηρίων, τα Πιθοίγια. Οι Λαμπαδηφόροι έχουν ήδη βρει τα λευκά τους σεντόνια και τις ασπρόμαυρες βαφές για το πρόσωπό τους και προετοιμάζονται για τη μεγάλη Λαμπαδηφορία του Σαββάτου, ενώ λογής-λογής καρναβαλιστές έχουν σχεδόν έτοιμα τα άρματα τους για την παρέλαση στο Καρναβάλι της Κυριακής. 

Ο Διόνυσος (πανέμορφος αλήθεια) ήδη “κοσμεί” την κεντρική πλατεία της παραλιακής οδού του νησιού και με το κρασί στο χέρι μας καλεί να διασκεδάσουμε στο ανεπανάληπτο Διονυσιακό Καρναβάλι της Νάξου. 

Λιγότερος κόσμος φέτος από Αθήνα στο νησί

Αρκετός κόσμος αναμένεται να έρθει από την Αθήνα και άλλα νησιά των Κυκλάδων για να ζήσουν από κοντά το τριήμερο της Αποκριάς στη Νάξο. Ωστόσο, τόσο ο άστατος καιρός όσο και το γεγονός ότι η Αποκριά φέτος πέφτει αρκετά νωρίς, ο κόσμος που θα ταξιδέψει για το νησί είναι λιγότερος από την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν τα μέχρι τώρα στοιχεία που έδωσε στο naxostimes.gr το ταξιδιωτικό πρακτορείο ZAS TRAVEL. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2017 την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς ταξίδεψαν με τα Blue Star από Πειραιά για Νάξο 1016 άτομα. Φέτος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις (απόγευμα Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου), πρόκειται να ταξιδέψουν για Νάξο 723 άτομα.

Σαφώς λιγότερα από πέρυσι είναι και τα εισιτήρια που έχουν κοπεί (μέχρι στιγμής) για το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου. 

Πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο για αφίξεις από Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο, ατόμων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στις Λαμπαδηφορίες. 

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ στις Κυκλάδες θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5-7 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί πιθανόν στα δυτικά του νομού, τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.  

 

(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*