Στη Νάξο ο διεθνούς φήμης Γάλλος κατασκευαστής χαρταετών Ludo Petit, για μια μοναδική παρουσίαση χαρταετού έκπληξη

xartaetoi Petit 2
admin
24/02/2018 01:01
 
 
 

 

Η Άγονη Γραμμή Γόνιμη, σε συνεργασία με το “Σβουροποιείον Το Αεικίνητον” και τον Κωνσταντίνο Μουγγολιά, παρουσιάζει στην Νάξο τον διεθνούς φήμης Γάλλο κατασκευαστή χαρταετών Ludo Petit, για μια μοναδική παρουσίαση του χαρταετού έκπληξη.

Ο Ludo Petit έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις και θα βρίσκεται για δύο μέρες στην Νάξο με τον τελευταίο εν ενεργεία κατασκευαστή σβούρας στην χώρα μας, τον Κωνσταντίνο Μουγγολιά. Οι δυο τους θα παρουσιάσουν το έργο τους και θα παρασύρουν όλους …με πολύχρωμες ουρές και σχήματα στα σύννεφα!

Η Άγονη Γραμμή Γόνιμη καλεί όλους το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στην παραλία της Αγίας Άννας από τις 12:30 το μεσημέρι και μετά, για να δουν από κοντά τον χαρταετό έκπληξη. Το μαγευτικό θέαμα θα παρουσιάσει ο ίδιο Ludo Petit που έχει συμμετάσχει σε πολλούς παγκόσμιους διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις.

“Σας περιμένουμε όλους με τους δικούς σας χαρταετούς για να μοιραστούμε μια εμπειρία μοναδική που θα μας μείνει αποτυπωμένη στο μυαλό μας για πάρα πολύ καιρό” σημειώνει στην πρόσκληση της, η Άγονη Γραμμή Γόνιμη και προσθέτει: “Κλείνουμε με λόγια του Οδυσσέα Ελύτη: “Να γίνομαι άνεμος για τον χαρταετό και χαρταετός για τον άνεμο, ακόμα κι όταν ουρανός δεν υπάρχει”.

Από τη Δονούσα στην Απείρανθο

Να σημειωθεί ότι η πρώτη στάση του εργαστηρίου Σβούρας και Χαρταετού ήταν η Δονούσα και αμέσως μετά το σχολείο της Απειράνθου Νάξου.

Τα παιδιά τόσο του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου της Δονούσας όσο και της Απειράνθου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Κωνσταντίνο Μουγγολιά και να δημιουργήσουν μαζί του σβούρες από ξύλο και όχι μόνο. Ο Κωνσταντίνος Μουγγολιάς, ως τελευταίος Έλληνας δημιουργός που ασχολείται ακόμα με την κατασκευή της σβούρας, μίλησε στα παιδιά για την ιστορία της, έπαιξε μαζί τους και βρέθηκαν για κάποιες ώρες μαζί σε μία αέναη κίνηση στον χώρο και στον χρόνο σαν την σβούρα. Χρώματα και παιχνίδι γέμισαν για μια μέρα τις τάξεις των σχολείων.

Μαζί με τον Κωνσταντίνο Μουγγολιά, στη Δονούσα, όπως και στη Νάξο, βρέθηκε και ο Ludo Petit. Με αφορμή την επίσκεψη του στην Ελλάδα, για να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στο έθιμο του πετάγματος χαρταετού, λόγω της Καθαράς Δευτέρας. Στη Δονούσα ο Ludo Petit έφτιαξε μαζί με τα απιδιά χαρταετούς και τους πέταξαν όλοι μαζί στην παραλία του νησιού.

(Visited 80 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*