Δόθηκαν τα πρώτα πτυχία από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Παροναξίας (φώτος)

ptyxia sxoli mhtropolis 4
admin
08/03/2018 22:50
 
 
 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 6 Μαρτίου οι Πτυχιακές Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Παροναξίας «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης και Ιάκωβος ο Ναυπλιώτης» στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικοδήμου Νάξου.

ptyxia sxoli mhtropolis 2

Οι δύο τελειόφοιτοι της σχολής ο κ. Νικόλαος Καράλλης και η κ. Νικολία Κατσαρά, προσήλθαν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής η οποία αποτελούνταν από τους α) Αιδεσ. Πρωτ. π. Νεκτάριο Αλεξόπουλο, εκπρόσωπο της Μητρόπολης β) Κωνσταντίνο Παπαχριστοδούλου, καθηγητή του Εθνικού Ωδείου και Πρωτοψάλτη του Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής, β) Ιωάννη Τσούνη, καθηγητή του Ελληνικού Ωδείου και Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Φιλοθέης και γ) Στυλιανό Κοντακιώτη, καθηγητή του Πειραϊκού Συνδέσμου και Πρωτοψάλτη του Πανίερου Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, παρουσία και του διευθυντή της Σχολής Γιάννη Κόντε καθώς και του υπεύθυνου καθηγητή των εξετασθέντων κ. Δημητρίου Παπάνη.

ptyxia sxoli mhtropolis 3

Οι υποψήφιοι αφού εξετάσθηκαν στο θεωρητικό και το πρακτικό μέρος της Βυζαντινής Μουσικής, έλαβαν το πτυχίο τους με τον βαθμό «Άριστα» παμψηφεί.

ptyxia sxoli mhtropolis 1

Στις εξετάσεις που ήταν ανοικτές για το κοινό παρόντες ήταν μαθητές της Σχολής καθώς και φιλόμουσοι κάτοικοι της Νάξου.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας λειτουργεί από το 2007 και σκοπό έχει την μετάδοση της Βυζαντινής μουσικής μας παράδοσης καθώς και την στελέχωση των ιερών Αναλογίων των Ναών της Νάξου.

(Visited 39 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*