Πληροφορίες για την πρόσφατη ιστορία της Στελίδας αναζητούν τώρα οι αρχαιολόγοι

 
 
 

Παρόλο που οι ανασκαφές των αρχαιολόγων στη Στελίδα εστιάστηκαν στην προϊστορία της περιοχής και τους Νεάντερταλ κατοίκους της, τώρα αρχίζει να κινεί το ενδιαφέρον τους και η ιστορία της κατά τον 20ο αιώνα.

Οι αρχαιολόγοι ξεκίνησαν την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά για τους ανθρώπους και τις δραστηριότητες της Στελίδας από το 1900 μέχρι το 1980, προκειμένου να τις αξιοποιήσουν στην επικείμενη έκθεση τους στις 14 Απριλίου, η οποία είναι αφιερωμένη στη δουλειά που έχει γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή της Νάξου.
Πιο συγκεκριμένα, αναζητούνται πληροφορίες για τις καλλιέργειες (π.χ. πότε σταμάτησε η καλλιέργεια δημητριακών και πατάτας στη χερσόνησο), για τους βοσκούς της περιοχής και τα κοπάδια τους, για το πότε ξεκίνησε η τουριστική αξιοποίηση, ακόμη και για τα όσα ακούγονται περί ύπαρξης πυροβόλου όπλου του στρατού στην κορυφή του λόφου της Στελίδας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν πολύ σημαντική, με τους αρχαιολόγους να έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία να την συμπεριλάβουν (εάν φυσικά ο πληροφοριοδότης το επιτρέψει) στην έκθεση τους. Επίσης, επιθυμητές και αξιοποιήσιμες θα ήταν και φωτογραφίες από τη Στελίδα και τους κατοίκους εκείνης της περιόδου.
Έτσι, εάν κάποιος/κάποια επιθυμεί να συμβάλλει με στοιχεία στην έρευνα, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα του δρ.Tristan Carter στη διεύθυνση stringy@mcmaster.ca.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*