Νέα σοβαρή βλάβη στο σύστημα υδροδότησης της Απειράνθου – Ποια ερωτήματα απευθύνει ο Γιώργος Μπάκαλος

 
 
 

vlavi antlia ioylios 1

Εκτός λειτουργίας τέθηκε η μία από τις δύο υποβρύχιες αντλίες στις δύο κεντρικές γεωτρήσεις που υδροδοτούν την Απείρανθο και τους παραθαλάσσιους οικισμούς της (Αζαλά, Μουτσούνα , Λιγαρίδια), προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γιώργου Μπάκαλου.

Με μια εκτενή δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Μπάκαλος – λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι είναι η δεύτερη αντλία που καταστρέφεται μέσα σε διάστημα δύο ετών – απευθύνει μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων για το κατά πόσο θα μείνει ανεπηρέαστη η ομαλή υδροδότηση της περιοχής, για το αν έχουν διασφαλιστεί τα συμφέροντα των πολιτών, κυρίως όμως για το αν θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, καθώς και για το αν θα ελεγχθεί η ποιότητα των αντλιών και των άλλων ακριβών υλικών που αγοράστηκαν κατά το παρελθόν για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υδροδότησης Απειράνθου και των οικισμών της.
Επιπλέον, «πετά το γάντι» σε «καριερίστα παράγοντα», ο οποίος – σύμφωνα με τον κ. Μπάκαλο – «άλλοτε παριστάνει τη στρουθοκάμηλο και άλλοτε κλασαυχενίζεται ως φουσκωμένο ΠΑΓΩΝΙ… παριστάνοντας πως έχει απορίες για τη δημιουργία ζημιών και αφήνοντας αναίσχυντα υπονοούμενα…».

vlavi antlia ioylios 2
Ταυτόχρονα, με δεύτερη ανάρτηση του, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Απειράνθου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αλόγιστη χρήση των περιορισμένων υδάτινων αποθεμάτων για γεωργική-αρδευτική χρήση, αλλά και για την παράνομη σύνδεση στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τον περιορισμό της σπατάλης.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπάκαλος, «ο άνθρωπος συμμετέχει καθοριστικά στη δημιουργία του προβλήματος, ως ο μόνος υπεύθυνος στη διαμόρφωση του ισοζυγίου, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί και να συμβάλλει δραστικά στην αντιμετώπισή του».

vlavi antlia ioylios 3

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*