Κυκλοφοριακό Νάξου: Ιστορίες καθημερινής τρέλας! (φώτος)

 
 
 

kykloforiako paralia naxos 1 

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με το κυκλοφοριακό και το πάρκινγκ στη Νάξο…

Καθημερινά το naxostimes γίνεται αποδέκτης παραπόνων καταγγελιών και ιστοριών «τρέλας» αφού στο νησί υπάρχουν χιλιάδες αυτοκίνητα τα οποία πλέον δεν μπορούν να …χωρέσουν. 

Αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, απίστευτη ταλαιπωρία για να κινηθείς είτε με το αυτοκίνητο σου, είτε πεζός, μέρα ή νύχτα, αλλά κυρίως την ώρα της άφιξης των πλοίων τα οποία εξακολουθούν να έρχονται γεμάτα με κόσμο και Ι.Χ. ή της επιστροφής των λουόμενων από τις παραλίες.

Εικόνες σχεδόν πρωτόγνωρες για τη Νάξο που δε διαθέτει την απαραίτητη υποδομή, ούτε τις κυκλοφοριακές λύσεις για να δεχτεί τα χιλιάδες αυτοκίνητα που καθημερινά φτάνουν στο νησί. 

Ιστορίες καθημερινής τρέλας

kykloforiako augoust 2018 44

Τα αυτοκίνητα που πραγματικά έχουν κατακλίσει τη Νάξο παρκάρουν όπου βρουν! Πάνω σε ράμπες ΑμΕΑ, πάνω στα πεζοδρόμια, ακόμα και μέσα σε παιδικές χαρές ή χώρους άθλησης των παιδιών!

Τα πάρκινγκ που έχει μισθώσει ο δήμος δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση, όπως δεν επαρκούσαν και το περσινό καλοκαίρι, θέμα που θα έπρεπε η δημοτική αρχή να έχει προνοήσει προκειμένου να μην παρατηρείται αυτή η κατάσταση…

kykloforiako augoust 2018 5

«Σε λίγο θα παρκάρουν και μέσα στις αυλές των σπιτιών μας» σημειώνει αγανακτισμένος δημότης της Νάξου στο naxostimes. «Έχουμε φτάσει σε σημείο να μην μπορούμε να βγούμε από την πόρτα του σπιτιού μας. Χθες χρειάστηκε να σηκώσουμε το καροτσάκι του μωρού για να απεγκλωβιστούμε από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που κυριολεκτικά είχαν κλείσει όλο το πεζοδρόμιο».

«Αν τύχει και κυκλοφορείς την ώρα της άφιξης των καραβιών το μεσημέρι… την έχασες τη μέρα σου» σημειώνει αναγνώστης του naxostimes ο οποίος όπως καταγγέλλει ήταν εγκλωβισμένος στην κίνηση επί 40 λεπτά το μεσημέρι της Κυριακής.

«Μάντρα» η παιδική χαρά δίπλα στο δήμο

kykloforiako augoust 2018 1

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά που μπορεί κανείς να περιγράψει… Ο μονόδρομος στην Κοντολέοντος ενίοτε γίνεται διπλής κατεύθυνσης και περνούν φορτηγά και νταλίκες, η παιδική χαρά και το γήπεδο μπάσκετ δίπλα στο δήμο έχει γίνει κανονικό πάρκινγκ, όπως και όλοι σχεδόν οι δρόμοι του νησιού.

kykloforiako augoust 2018 77

Το συγκεκριμένο γήπεδο – παιδική χαρά έχει ένα «άνοιγμα» από την πλευρά του δήμου και από εκεί μπουκάρουν τα αυτοκίνητα, ενώ για να βγουν δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.

kykloforiako augoust 2018 6

 

Μάλιστα για να παρκάρουν στο συγκεκριμένο μέρος περνούν κανονικότατα μέσα από το γήπεδο μπάσκετ που μπορεί να παίζουν τα παιδιά, αδιαφορώντας ακόμα και για τα παγκάκια που είναι τοποθετημένα τριγύρω.

kykloforiako augoust 2018 8

Η αστυνομική δύναμη της Νάξου δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία ή για να παρέχονται οι απαραίτητες πληροφορίες στους παραθεριστές.

kykloforiako augoust 2018 3

Τα πάρκινγκ λιγοστά σε σχέση με τον όγκο των οχημάτων, και η τρέλα με το κυκλοφοριακό …συνεχίζεται!

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*