«Σαπίζει» στη Σαντορίνη το σκάφος του Λιμενικού που «άρπαξαν» από τη Νάξο (φώτος)

 
 
 

skafos limenikou naxos 1

Σαπίζει στη Σαντορίνη το φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού το οποίο ανακατασκευάστηκε μετά από επίμονη προσπάθεια του Λιμεναρχείου Νάξου και χορηγίες Ναξιωτών για να εξυπηρετεί το νησί.

Όπως είχε αποκαλύψει το naxostimes το Μάρτιο του 2018, το Λιμεναρχείο Νάξου ζητούσε επίμονα να αποκτήσει ένα φουσκωτό ταχύπλοο, ώσπου πριν από ένα χρόνο αφίχθηκε στο νησί ένα σκάφος το οποίο όμως ήταν σε πολύ κακή κατάσταση (αφού ήταν εντελώς «παρατημένο» κάπου στη Θεσσαλονίκη) και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Παρ’ όλα αυτά η τοπική αρχή του Λιμεναρχείου το δέχτηκε και ξεκίνησε τις ενέργειες ώστε να βρει τον τρόπο να το φτιάξει για να το «ρίξει» στη θάλασσα και στην υπηρεσία του…

Το φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού (φώτο) με χορηγίες και χρήματα πολιτών της Νάξου, στάλθηκε στην Αθήνα, φτιάχτηκε και έπεσε στη θάλασσα.

Προτού όμως προλάβει καλά καλά να χρησιμοποιηθεί και σε διάστημα μόλις 20 ημερών, το αρμόδιο Υπουργείο δίνει εντολή να φύγει το σκάφος από τη Νάξο και να πάει στη Σαντορίνη «όπου υπήρχαν μεγαλύτερες ανάγκες»!!

Παρά το γεγονός ότι το Λιμεναρχείο Νάξου και οι κάτοικοι του νησιού «έδωσαν ζωή» σε ένα σκάφος που ουσιαστικά ήταν παραπεταμένο και με δεδομένες τις ανάγκες ύπαρξης παρόμοιου σκάφους στο νησί …το «φουσκωτό» του Λιμενικού έκανε «φτερά» από τη Νάξο και παρά την επιμονή των αρμόδιων φορέων δεν γύρισε ποτέ πίσω…

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr από τη μια το Λιμεναρχείο Σαντορίνης με έγγραφο του προς το Υπουργείο είχε γνωστοποιήσει ότι ο συγκεκριμένος τύπος σκάφους δεν το εξυπηρετεί κι από την άλλη το Λιμεναρχείο Νάξου ζητούσε επίμονα πίσω το σκάφος «του».

skafos limenikou sarizei santorini 1 

Παρόλα αυτά, το φουσκωτό σκάφος κυριολεκτικά «σάπισε» (φώτος) κάπου στη Σαντορίνη και φυσικά η Νάξος έμεινε χωρίς αυτό, τη στιγμή που το είχε τόσο μεγάλη ανάγκη μιας και είναι τουριστικά ανερχόμενο νησί, με μια τεράστια ακτογραμμή και στη διοικητική ευθύνη του Λιμεναρχείου του είναι και τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων.

skafos limenikou sarizei santorini 2

Ο λόγος μεταφοράς και εγκατάλειψης του στη Σαντορίνη δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σύμφωνα με το Σύλλογο «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» που σημειώνει για το θέμα: «Ποιοι άραγε έχουν συμφέρον να μην «επιχειρεί» το σκάφος στη Νάξο και ποιοι έδωσαν την εντολή να μεταφερθεί στη Σαντορίνη ένα σκάφος το οποίο εκεί δεν έχει καμία χρησιμότητα και να αφεθεί να σαπίζει ένα περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού κράτους»;

skafos limenikou sarizei santorini 3

 

(Visited 59 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*