Νάξος: Ένα Bazaar αγάπης για την Ανδριάνα – Άννα Πρέκα: αν «θέλω» μπορώ και τα πάντα

 
 
 

bazaar andriana foto 1

Ένα bazaar αγάπης και ανθρωπιάς με χειροποίητες δημιουργίες, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νάξο στις αρχές του Δεκέμβρη.

Σκοπός του είναι η συλλογή χρημάτων για την Ανδριάνα, το κορίτσι που ο Σεπτέμβρης σημάδεψε τη ζωή του μετά από ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το χέρι του…

Μια πρωτοβουλία αγάπης, από γυναίκες κυρίως, της Νάξου (και όχι μόνο), που όλο αυτό το διάστημα δημιουργούν καταπληκτικά πλεκτά, αξεσουάρ και άλλες χειροποίητες δημιουργίες που θα εκτεθούν προς πώληση σε κεντρικό κατάστημα της παραλίας, στις αρχές του Δεκέμβρη, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την Ανδριάνα.

Δεν είναι η μοναδική πρωτοβουλία για το σκοπό αυτό. Έχουν προηγηθεί ένα τριήμερο χορού, μια έκθεση φωτογραφίας και αγώνες ποδοσφαίρου και τένις. Τη σκυτάλη παίρνει τώρα το bazaar και η ελπίδα συνεχώς μεγαλώνει όπως και η αλυσίδα των ανθρώπων που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία.

Για το «Bazaar αγάπης για την Ανδριάνα» στο naxostimes.gr μίλησε μία από τις «ψυχές» της διοργάνωσης, η κ. Άννα Πρέκα.

Όπως μας είπε, το μήνυμα είναι απλό… «Η ζωή, μας δίδαξε ότι αγάπη δε σημαίνει να κοιτάμε ο ένας τον άλλο, αλλά να κοιτάμε προς την ίδια κατεύθυνση. Χέρι με χέρι πάμε να φτιάξουμε μια αλυσίδα αγάπης»

anna 2

Μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς για την Ανδριάνα… κ. Πρέκα, για ποιο σκοπό ακριβώς θα διατεθούν τα χρήματα;

Πρόκειται για ένα Bazaar αγάπης για την Ανδριάνα Κουφοπούλου. Ένα μικρό κορίτσι που στις αρχές του Σεπτέμβρη είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στο χέρι της και θα πρέπει να γίνει αποκατάσταση. Γι αυτό χρειάζονται αρκετά χρήματα… Η αρχή έγινε με τη διοργάνωση ενός τριημέρου χορού, ακολούθησε μια έκθεση φωτογραφίας, ένας αγώνας ποδοσφαίρου και αγώνες τένις. Οι παραπάνω εκδηλώσεις ήταν η αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας να συγκεντρωθούν χρήματα. Τώρα παίρνουμε εμείς τη σκυτάλη και ελπίζουμε να τη δώσουμε σε επόμενη προσπάθεια μέχρι να φτάσουμε στον τελικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να μαζευτεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ για να αποκατασταθεί το χέρι της Ανδριάνας.

Ποιανού ιδέα ήταν το bazaar;

Σημασία έχει όχι ποιος θα ρίξει μια ιδέα στο τραπέζι, αλλά ποιος θα είναι αυτός που θα βοηθήσει να υλοποιηθεί. Μόνος του κανείς δεν μπορεί να καταφέρει κάτι… Αυτό είχα πει και στο προηγούμενο παζάρι αγάπης και το λέω και τώρα που έρχεται όλο και περισσότερος κόσμος στην παρέα.

Θα θέλατε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς θα γίνει;

Για δυο ημέρες θα έχουμε μια γιορτή αγάπης! Χειροτεχνίες που θα εκτεθούν και θα διατεθούν σε πολύ προσιτές τιμές, για να μπορούν όλοι να τις αγοράσουν και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια να μαζευτούν χρήματα για την Ανδριάνα. Όλοι να πάρουν και να δώσουν αγάπη. Να ζήσουμε το θαύμα των Χριστουγέννων! Εμείς θα περιμένουμε όλο τον κόσμο της Νάξου… να τους «φιλέψουμε» και να το ανταποδώσουν με θετική σκέψη και μια ευχή για την Ανδριάνα!

Από ότι γνωρίζουμε η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη… και ο «κύκλος» όλο και μεγαλώνει. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει, ότι τα χρήματα που θα πρέπει να συγκεντρωθούν για το κορίτσι είναι πολλά… το ποσό είναι τεράστιο και όλοι θέλουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο όπως μπορούν. Άνθρωποι χωρίς οικονομική ευμάρεια, βοηθούν με γνώσεις και προσωπική εργασία, βοηθούν με κάθε τρόπο και απλά προσφέρουν με όλη τους την ψυχή. Αυτό τα λέει όλα.

Μπορείτε να υπολογίσετε πόσα περίπου χειροποίητα πλεκτά και άλλα αντικείμενα θα εκθέσετε;

Στην Τρίτη μας συνάντηση η εικόνα έδειχνε ότι θα ξεπεράσουμε τα 200 κομμάτια. Τώρα δεν μπορώ να σας απαντήσω. Θεωρώ ότι την Τρίτη 3, Δεκεμβρίου που θα συλλέξουμε τις χειροτεχνίες, όλοι μας στα εκπλαγούμε ευχάριστα. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν το είδος γιατί δεν θέλαμε να «αγγίξουμε» πράγματα που εκθέτουν άλλα παζάρια γιατί κι αυτά έχουν επίσης μεγάλη ανάγκη από στήριξη. Δεν θέλουμε να τα αποδυναμώσουμε, όπως επίσης δεν θέλουμε να «αγγίξουμε» πράγματα που θα βρει ο κόσμος στην αγορά της Νάξου, για τον ίδιο λόγο.

Είστε αισιόδοξη για την ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια κατασκευής αυτών των πραγματικά εκπληκτικών χειροποίητων κατασκευών;

Όχι απλά αισιόδοξη, αλλά συγκινημένη και ευγνώμων για όλη αυτή τη συμμετοχή και όπως σας είπα κάθε μέρα έχουμε καινούργιες αφίξεις προσφοράς. Αγάπη είναι… Την αγάπη δεν την εξηγείς, απλά τη νιώθεις.

Πότε και πού θα γίνει το bazaar;

Το Bazaar θα γίνει στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στην παραλία της Χώρας Νάξου, στο κατάστημα της Τζένης Καπινιάρη και της Σοφίας Βερώνη (πρώην Εθνική Τράπεζα), τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά όχι μόνο για την προσφορά του καταστήματος τους αλλά και για όλο το τρέξιμο προκειμένου το παζάρι αγάπης να λειτουργήσει νόμιμα και χωρίς προβλήματα. Οι ώρες λειτουργίας του θα είναι από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε με όλη αυτή την πράξη;

Το μήνυμα είναι γραμμένο πάνω στην αφίσα μας…
Η ζωή μας δίδαξε ότι η αγάπη δεν σημαίνει να κοιτάμε ο ένας τον άλλον αλλά να κοιτάμε στην ίδια κατεύθυνση. Χέρι με χέρι πάμε να φτιάξουμε μια αλυσίδα αγάπης. Αμελητέες χειρονομίες κάνουν υποφερτή τη ζωή. Πίσω από μία προσπάθεια δεν υπάρχουν πρόσωπα, υπάρχουν χέρια και «θέλω». Κι αν «θέλω» μπορώ και τα πάντα…

bazzar andriana

(Visited 83 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*