Νάξος: Η εορτή των Τριών Ιεραρχών – Δάκρυσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος (φώτος)

 
 
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (27 Ιανουαρίου) η εορταστική εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες και διοργάνωσε το γραφείο Νεότητας της Μητρόπολης Παροναξίας.

Κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικοδήμου Νάξου, παρουσίασε ο Ιεροκήρυκας π. Αρσένιος Μελισσιανός. Ο κ. Καλλίνικος δεν έκρυψε τη λύπη και τη συγκίνηση του και δάκρυσε για το Μακεδονικό και και «την αλλοίωση της εορτής των Τριών Ιεραρχών» κατά την ομιλία του.

trion ierarxon ekdilosi ekklisia 6

trion ierarxon ekdilosi ekklisia 9

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αρχαιολόγος – Ερευνητής Δημήτρης Χατζηλαζάρου με θέμα «Η παιδεία την εποχή των Τριών Ιεραρχών και στις μέρες μας».

trion ierarxon ekdilosi ekklisia 16

Κατά την εκδήλωση ακούστηκαν ύμνοι και ποιήματα ενώ παίχτηκε και θεατρικό σκετς. Οι χορευτικές ομάδες των Κατηχητικών Σχολείων και η Χορευτική Ομάδα Νάξου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και καταχειροκροτήθηκαν από όλους.

Δάκρυσε ο Μητροπολίτης…

kallinikos dakry

Συγκινημένος ο Μητροπολίτης Παροναξίας ευχαρίστησε τα παιδιά και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης διότι, όπως είπε, «σε στιγμές δύσκολες για το έθνος μας και την εκκλησία μας, έδωσαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλους μας».

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας με δάκρια στα μάτια αναφέρθηκε στο θέμα της Μακεδονίας αλλά και στην «αλλοίωση» της γιορτής του Αγίου Νικοδήμου.

«Είναι περίλυπος η καρδιά μου τις τελευταίες ημέρες για τις υπογραφές και τις αποφάσεις του ελληνικού κοινοβουλίου για τη Μακεδονία, για την αλλοίωση της εορτής των Τριών Ιεραρχών που εξελίσσεται σε μια αργία κενού περιεχομένου» είπε.

Ο κ. Καλλίνικος σημείωσε ότι ως έθνος πορευόμαστε χωρίς ιστορία, χωρίς παράδοση και χωρίς αξίες.
«Ενοχλεί ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και έτσι κρατάμε το τσόφλι, το περίβλημα και το περιεχόμενο το πετάμε. Δηλαδή κρατάμε την αργία και δεν κρατάμε την ουσία της ημέρας, γιατί είναι αργία; Ούτε εκκλησιασμός, ούτε καμία εκδήλωση… Ημέρα ραστώνης και αδιαφορίας» σημείωσε.

trion ierarxon ekdilosi ekklisia 11


Ο Μητροπολίτης Παροναξίας πρόσθεσε επίσης ότι κάποιοι από τους διευθυντές των σχολείων προσπαθούν να κάνουν εκκλησιασμούς και το ζήτησαν από τη Μητρόπολη και μάλιστα την παραμονή της γιορτής προκειμένου τα παιδιά να πάνε συντεταγμένα στην εκκλησία.



«Περίλυπη είναι η καρδιά μου γι αυτές τις δραματικές εξελίξεις που συμβαίνουν στον τόπο μας και δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός. Κι απόψε μας δώσατε ελπίδα και δύναμη να συνεχίσουμε. Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν βουρκωμένα τα μάτια μου από χαρά και από πόνο, από μελαγχολία και αισιοδοξία που μας δώσατε εσείς τα παιδιά».

trion ierarxon ekdilosi ekklisia 5

trion ierarxon ekdilosi ekklisia 7

trion ierarxon ekdilosi ekklisia 8

trion ierarxon ekdilosi ekklisia 10

trion ierarxon ekdilosi ekklisia 13

trion ierarxon ekdilosi ekklisia 14

trion ierarxon ekdilosi ekklisia 15

trion ierarxon ekdilosi ekklisia 17

 (φώτος: Ι.Μ. Παροναξίας)

(Visited 87 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*