Ένα πλούσιο γαστρονομικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων γεμάτο γεύσεις και αρώματα έρχεται στην 6η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2019, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία διαδραματίζεται στην κουζίνα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, υπό την επιμέλεια του Executive Chef Κώστα Μπουγιούρη της Λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.
Επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών και λάτρεις των ελληνικών γεύσεων δίνουν το παρών στην έκθεση, με τιμώμενη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η Νάξος δίνει βροντερό παρών στην έκθεση, με επιχειρήσεις που εκπροσωπούν το νησί. Μεταξύ άλλων εκεί βρίσκεται και η “Αλόε Βέρα Νάξου”, μία από τις πρωτοπόρες εταιρίες καλλιέργειας και επεξεργασίας αλόης στην Ελλάδα, με τους επισκέπτες της έκθεσης να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ναξιακό προϊόν.
Η “Αλόε Βέρα Νάξου” δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και επεξεργασία αλόης της ποικιλίας Aloe Vera barbadensis Miller. Aποτελείται από μια ομάδα παραγωγών αλόης, οι οποίοι ξεκίνησαν με όραμα να προβάλουν την βιολογική καλλιέργεια της αλόης και να την αναπτύξουν δημιουργώντας μια καινοτόμο μονάδα επεξεργασίας πρώτης ύλης.
Ο εξοπλισμός της εταιρίας με τα κατάλληλα μηχανήματα των οποίων η ανάθεση για την κατασκευή τους έγινε σε ελληνικές εταιρίες και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CE), την καθιστά μοναδική στο να παράγει φιλτραρισμένο και επεξεργασμένο τζελ αλόης.
Σήμερα η Αλόε Βέρα Νάξου παράγει υψηλής ποιότητας βιολογικό τζελ αλόης καθώς και παρασκευάσματα επ’αυτού με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα αλόης στην αγορά.