Επιτυχημένη και πλούσια σε ποιότητα και περιεχόμενο η εκδήλωση του Συλλόγου Απεραθιτών Νάξου (φώτος)

 
 
 

Με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Απεραθιτών Νάξου.

Η σεμνή αλλά πλούσια σε ποιότητα και περιεχόμενο τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του Δημαρχείου Γαλατσίου, δεν περιείχε κάλαντα με μουσική αλλά μόνο ανάγνωση, λόγω πένθους για τον πρόσφατο, άδικο και πρόωρο χαμό του Βασίλη Αντ. Ελευθερίου.

aperathitikos pita 2019 2

Τα κάλαντα είχε γράψει η Μαρία Ζαζάνη Κατεινά.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπακάλου που ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, έδωσε τις ευχές του Συλλόγου και παρουσίασε τα μέλη του νέου Δ.Σ.

aperathitikos pita 2019 11

Μεταξύ άλλων το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο τ. πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, όλοι οι βουλευτές Κυκλάδων (Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος, Νίκος Μανιός και Γιάννης Βρούτσης), ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης, ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ στις Κυκλάδες, καρδιολόγος Γιάννης Βλασερός, ο πρόεδρος της ΟΝΑΣ κ. Καλαϊτζής, δημοτικοί σύμβουλοι Νάξου και Γαλατσίου, Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι των τεχνών, των γραμμάτων και της δικαιοσύνης.

aperathitikos pita 2019 18

Στην εκδήλωση διαβάστηκε μήνυμα –χαιρετισμός- του Μανώλη Γλέζου ο οποίος δεν μπόρεσε να είναι κοντά στους χωριανούς του για προσωπικούς λόγους.

aperathitikos pita 2019 12

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση του ημερολογίου του Συλλόγου από το επί σειρά ετών π. μέλος του Δ.Σ Μανώλη Χατζηπέτρο, ο οποίος μέσα σε λίγο χρόνο παρουσίασε στοιχεία από την προσωπικότητα του Απεραθίτη ποιητή Νίκου Σφυρόερα αναπτύσσοντας παράλληλα και το θέμα του ημερολογίου που είναι αφιερωμένο στις ιστορίες των «Νικολού και Μαργετώς».

Ιστορίες που ξεκίνησαν πριν από 60 χρόνια από το «Ναξιακό Μέλλον» και την εφημερίδα «Τ’ Απεράθου» και κοσμούν το ημερολόγιο του Συλλόγου με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατο του ποιητή.

aperathitikos pita 2019 5

Ο Μανώλης Χατζηπέτρος με την διακεκριμένη ποιήτρια και εκπαιδευτικό Τασία Δεουδέ διάβασαν, με την Απεραθίτικη ντοπιολαλιά, μια από τις ιστορίες του Νικολού και κάλεσαν στο βήμα το γιο του Νίκου Σφυρόερα, Βλάσση, να χαιρετήσει εκ μέρους της οικογένειας και να διαβάσει ένα ποίημα στη μνήμη του πατέρα του.

aperathitikos pita 2019 9

Στη συνέχεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι νέοι Απεραθίτες φοιτητές που εισήχθησαν στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, παραλαμβάνοντας τιμητικό έπαινο και γλυπτό του ζωγράφου και γλύπτη Γιάννη Νικ.Νανούρη.

Στους νέους Απεραθίτες φοιτητές μίλησε η εκπαιδευτικός και με συνεχή εθελοντική προσφορά στο Σύλλογο και στα Απεραθίτικα κοινά δρώμενα, Τασία Δεουδέ.

Στο κοινό προσφέρθηκε κέρασμα από τα ΝΑΝΟΥ DONUTS προσφορά του Απεραθίτη επιχειρηματία Γιάννη Νανούρη και άλλα εδέσματα με άφθονη ρακή.

Σας παρουσιάζουμε εικόνα του ημερολογίου αλλά και το Νικολό και Μαργετώ που διάβασε ο Μανώλης με την Τασία.

Το Ημερολόγιο
Η παρουσίαση του Ημερολογίου από το Μανώλη Χατζηπέτρο και την Τασία Δεουδέ

aperathitikos pita 2019 1aperathitikos pita 2019 3aperathitikos pita 2019 4aperathitikos pita 2019 7aperathitikos pita 2019 8aperathitikos pita 2019 10aperathitikos pita 2019 13aperathitikos pita 2019 14aperathitikos pita 2019 16aperathitikos pita 2019 17aperathitikos pita 2019 19

(φώτος: Γιάννης Πρεβενιός)

(Visited 48 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*