Λ. Χατζηανδρέου: “Ο Πολιτισμός αποτελεί δύναμη για τον τόπο μας”

 
 
 

“”

Στην εκδήλωση του ΑΜΣ Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου «Τσικνοπέμπτη στο Φιλώτι» συμμετείχε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Λεονάρδος Χατζηανδρέου.

Ο κ. Χατζηανδρέου συνοδευόμενος από μέλη και φίλους της παράταξης του συνομίλησε με πολίτες σχετικά με τα αποκριάτικα δρώμενα των ημερών, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις των χωριών της Νάξου αλλά και για τα πολλαπλά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι των ορεινών του νησιού.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι τα χωριά της Νάξου κρατούν ζωντανά τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου και τα μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενιές.

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα χωριά της Νάξου κρατούν ζωντανά τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας. Παράδειγμα το Φιλώτι που σήμερα «ζωντάνεψε» με τους κουδουνάτους, τις τσαμπούνες, τα βιολιά και τους παραδοσιακούς χορούς, με ένα γλέντι στο οποίο συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Ο Πολιτισμός αποτελεί δύναμη για τον τόπο μας. Εμείς ως νέα δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους Συλλόγους και τους κατοίκους των χωριών και των μικρών νησιών του δήμου, θα στηρίξουμε, θα ενισχύσουμε και θα αξιοποιήσουμε όλες τις πολιτιστικές δράσεις οι οποίες αποτελούν προστιθέμενη αξία για τον πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής μας».

(Visited 23 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*