Ναξιώτικη Αποκριά 2019 – Όλες οι εκδηλώσεις (πρόγραμμα)

 
 
 

Ένα ατέλειωτο αποκριάτικο ξεφάντωμα έχει ήδη ξεκινήσει στη Νάξο απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού… Χοροί, πάρτι, μασκαράδες παραδοσιακά και διονυσιακά έθιμα αναβιώνουν και καλούν όλους να τα ζήσουν και να διασκεδάσουν κι εφέτος στο νησί της Αριάδνης και του Διονύσου.

Κορδελάτοι ή κορδελάδες, κουδουνάτοι, παραδοσιακές μοσκαράδες, αλλά και το τριήμερο της Αποκριάς στη Χώρα θα δώσουν κι εφέτος τον παλμό για ατέλειωτα γλέντια. 

ΑΜΦΙ ΔΙΩΝΥΣΟΝ ΜΝΗΣΟΜΑΙ: Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΚΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ είναι το δρώμενο της Παρασκευής (8 Μαρτίου) ενώ δυναμικό παρών αναμένεται κι αυτή τη χρονιά να δώσουν οι ξακουστοί -πλέον- λαμπαδηφόροι της Νάξου το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς.

Στις 3:30 το απόγευμα της τελευταίας Κυριακής (10 Μαρτίου) θα γίνει η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στην παραλία της Νάξου ενώ παράλληλα σε Απείρανθο, Αγερσανί και Τρίποδες θα έχουν στήσει μεγάλο παραδοσιακό γλέντι κουδουνάτοι και κορδελάτοι… 

Παραδοσιακά, η Καθαρά Δευτέρα θα γιορταστεί στο Φιλώτι από το πρωί και το βράδυ στο Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης θα δοθεί θεατρική παράσταση. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

apokriatiko programma final 3

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*