«Αδέξια προσπάθεια παραπλάνησης των κατοίκων της Νάξου σχετικά με την αφαλάτωση»

 
 
 

Για «αδέξια προσπάθεια» της «Κυκλαδικής» να παραπλανήσει τους κατοίκους της Νάξου κάνει λόγο η προσωρινή Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην τοποθέτηση και λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης στην ευρύτερη περιοχή του Αμμίτη.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση – απάντηση στην εφημερίδα της Νάξου σχετικά με άρθρο της που αναφέρεται στη «μετακόμιση» της αφαλάτωσης στις Εγγαρές, επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο άρθρο είναι παραπλανητικό αφού δεν έχει προκύψει καμία αλλαγή ούτε στη μελέτη του κ. Λιάλιαρη, αλλά ούτε και στη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μάλιστα η Επιτροπή αγώνα σχολιάζει ότι «είναι προφανές, πως ο συντάκτης αυτού του άρθρου ή οι χρηματοδότες του, θορυβήθηκαν από τον απόηχο πρόσφατου σχετικού άρθρου που αναφέρεται στους κινδύνους που εγκυμονεί η εγκατάσταση μιας τέτοιας μονάδας στην περιοχή του Αμμίτη και πανικόβλητοι γράφουν οποιαδήποτε «φανφάρα», προκειμένου να παραπλανήσουν και να καθησυχάσουν τους κατοίκους».

Η πλήρης ανακοίνωση – απάντηση της προσωρινής Επιτροπής Αγώνα:

Στο πρωτοσέλιδο της 18/2/2019 ο συντάκτης της «ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ» αναφέρει: «…οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις από 5/12/18 πληροφορίες της «Κ» για εγκατάσταση μόνιμης μονάδας αφαλάτωσης στη περιοχή του Αμμίτη βάσει της μελέτης Λιαλιάρη που κατατίθεται προς ψήφιση στο Δ.Σ. του Δήμου στις 18/2/2019».
Ενα μήνα αργότερα (19/3/2019) η ίδια εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της έχει τον πυχαίο τίτλο: «Η αφαλάτωση του Αμμίτη …μετακομίζει στις Εγγαρές».
Με έμφαση μάλιστα αναφέρει ότι (με πληροφορίες που διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα): «… η εν λόγω μονάδα δεν πάει Αμμίτη, θα εγκατασταθεί στην περιοχή του κάμπου Γαλήνης-Εγγαρών στο ταχυδιυλιστήριο του Δήμου…».

Στη συνέχεια παραθέτει τη μελέτη Λιαλιάρη.

Όμως:

1) Η μελέτη Λιαλιάρη για την αφαλάτωση Νάξου είναι MIA, και ΚΑΜΙΑ τροποποίηση της δεν επήλθε στο χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο ανωτέρω δημοσιεύσεων της «ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ» (18/2 και 19/3/19).

2) Στη μελέτη του, ο μελετητής – περιβαλλοντολόγος κ. Λιαλιάρης προτείνει την τοποθέτηση των μονάδων στο χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων του ταχυδιυλιστηρίου και όχι στην παραλία.

3) Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων της 18/2/19 δεν έγινε καμιά πρόταση για τοποθέτηση των μονάδων αφαλάτωσης πάνω στην παραλία του Αμμίτη, αλλά υιοθετήθηκε και εγκρίθηκε η πρόταση του μελετητή, χωρίς τροποποιήσεις.

Εγείρονται λοιπόν δικαιολογημένα τα παρακάτω ερωτήματα:

α) Από που προκύπτει «η μετακόμιση» της μονάδας αφαλάτωσης, που ισχυρίζεται η «ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ»;

β) Ποια είναι τα «τα νεότερα κατ’ αποκλειστικότητα» που διαθέτει η εφημερίδα αυτή για τον κραυγαλέο τίτλο της «μετακόμισης», και μάλιστα σε πρωτοσέλιδο;

γ) Μήπως ο αρθογράφος του θέματος δεν γνωρίζει ότι στην περιοχή Αμμίτη συμπεριλαμβάνεται και η θέση των εγκαταστάσεων του ταχυδιυλιστηρίου;

Είναι προφανές, πως ο συντάκτης αυτού του άρθρου ή οι χρηματοδότες του, θορυβήθηκαν από τον απόηχο πρόσφατου σχετικού άρθρου που αναφέρεται στους κινδύνους που εγκυμονεί η εγκατάσταση μιας τέτοιας μονάδας στην περιοχή του Αμμίτη και πανικόβλητοι γράφουν οποιαδήποτε «φανφάρα», προκειμένου να παραπλανήσουν και να καθησυχάσουν τους κατοίκους!

Αλήθεια, θεωρεί ο συντάκτης αυτός τόσο αφελείς τους αναγνώστες του και πιστεύει ότι μπορεί να τους παραπλανήσει με βαρύγδουπους τίτλους;

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η προσωρινή Επιτροπή Αγώνα

(φώτο: από τη μελέτη χωροθέτησης και αδειοδότησης αφαλατώσεων δήμου Νάξου)

(Visited 47 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*