Μια υπέροχη δωρεά στη μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Ματζάκου (φώτος)

 
 
 

Στη δωρεά της θεατρικής σκηνής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Τραγαίας προχώρησε η οικογένεια Ιωάννη Ματζάκου, στη μνήμη του μικρού Παναγιώτη που άδικα έχασε τη ζωή του στα 13 του χρόνια…

theatriki skini lykeio tragaias dorea 1

Ο χώρος εγκαινιάστηκε και χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά σε μια συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Ματζάκος στο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα και το δήμο για την αποδοχή της δωρεάς αναφέρθηκε στις «εκατοντάδες απώλειες ανθρώπινων ζωών πρόωρα, από διάφορες αιτίες».

theatriki skini lykeio tragaias dorea 3

«Στην κορυφή της πυραμίδας είναι τα τροχαία ατυχήματα και ακολουθούν άλλες αιτίες… Στη δική μας περίπτωση καθοριστικό παράγοντα έπαιξε η παντελής έλλειψη επίβλεψης» σημείωσε και πρόσθεσε: «Έτσι λοιπόν χτύπησε και τη δική μας πόρτα ο Νεομινώταυρος της σύγχρονης Ελλάδας. Προσωπικά το αποδίδω στην παρατεταμένη αξιακή παρακμή και έκπτωση σε όλα τα επίπεδα που βιώνει η χώρα. Το αποτέλεσμα της ως άνω κατάστασης είναι η έλλειψη γνώσης και κριτικής σκέψης με τάση εγωκεντρικής συμπεριφοράς. Η πληροφορία, η οθόνη και η εναλλαγή εικόνας με ταυτόχρονη δικτύωση πλεονάζουν, αλλά λείπει η ανθρώπινη επαφή και κοινή λογική. Κοινώς δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε εύκολα πια ενώ οι συνέπειες έρχονται είτε ατομικά, είτε συλλογικά. Η δική μας οικογενειακή συνέπεια ήταν η πιο τραγική…».

Όπως είπε ο κ. Ματζάκος η οικογένεια του αναζήτησε τον τρόπο που θα μπορούσαν να συμβάλουν μέσα από την οδυνηρή απώλεια που βίωσαν, ώστε να διορθωθούν κάποια κακώς κείμενα τόσο στη χώρα μας όσο και και στη Νάξο.

«Σε επίπεδο Υπουργείου έγινε η αναθεώρηση της σχολικής νομοθεσίας. Σε τοπικό επίπεδο επιλέξαμε την κατασκευή της θεατρικής σκηνής, επειδή θέλουμε να ενισχύσουμε τις δυνατότητες του σχολείου. Πιστεύουμε δηλαδή ότι μέσα από τις γόνιμες σχολικές δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιούνται ότι θα συμβάλουμε στην ανάπτυξη της γνώσης και της κριτικής σκέψης αλλά και της προσωπικότητας των μαθητών. Η προοπτική αυτή μας παρηγορεί ιδιαίτερα γιατί έχει ευθεία σχέση με την ανολοκλήρωτη για εμάς διαπαιδαγώγηση του μαθητή Παναγιώτη Ματζάκου. Έτσι οι μαθητές-αυριανοί απόφοιτοι του Λυκείου Τραγαίας θα μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις προκλήσεις της ζωής» σημείωσε ο κ. Ματζάκος πατέρας του αδικοχαμένου Παναγιώτη.

theatriki skini lykeio tragaias dorea 5

Για τη δωρεά της θεατρικής σκηνής η εκπαιδευτική κοινότητα του Λυκείου Τραγαίας ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια Ματζάκου επισημαίνοντας:

«Κατά τη φετινή σχολική χρονιά το Σχολείο μας τιμήθηκε με μια ιδιαίτερη προσφορά. Συγκεκριμένα, η οικογένεια του κ. Ιωάννη Ματζάκου και της κ. Ερωφύλης Σιδερή χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου το έργο της κατασκευής της θεατρικής σκηνής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου μας, στη μνήμη του γιου τους Παναγιώτη Ματζάκου.

Η προσφορά αυτή αποτελεί για το Σχολείο μας και την ευρύτερη τοπική κοινότητα πολύτιμη αρωγή για την εκπλήρωση της πολιτιστικής τους αποστολής. Στον χώρο αυτό θα διεξάγονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις και γιορτές, που αποτελούν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σχολικής πραγματικότητας.

theatriki skini lykeio tragaias dorea 6

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/-τριες του Γενικού Λυκείου Τραγαίας ευχαριστούν θερμά την οικογένεια Ματζάκου – Σιδερή για την ευγενική χορηγία τους προς το σχολείο μας».

theatriki skini lykeio tragaias dorea 4

Να σημειωθεί ότι εμπνευστής του έργου (της θεατρικής σκηνής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου) είναι η κ. Ερωφίλη Σιδερή και κατασκευαστής, με καλλιτεχνική ευαισθησία, ο γλύπτης κ. Δημήτρης Βάρσος.

(Visited 89 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*