Συνάντηση Αραχωβίτη με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 
 
 

Στη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη κάνει αναφορά ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Όπως αναφέρει:

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των ακινήτων του Υπουργείου στη Νάξο, το ζήτημα παραχώρησης του ΚΕΠΥΕΛ στο Νοσοκομείο, η αξιοποίηση του κτιρίου του ΚΕΓΕ στη Χώρα, η πορεία εργασιών για την ανέγερση του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί, καθώς και το θέμα του Φράγματος Τσικαλαριού. Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός για την αξιοποίηση των ακινήτων του Υπουργείου.

arahovitis dimarhos 3

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τόνισε ότι οι διαδικασίες για την ανέγερση ΚΕΓΕ στο Σαγκρί προχωρούν κανονικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες είναι στο στάδιο αξιολόγησης των προσφορών για την εκπόνηση μελέτης, προϋπολογισμού 208 χιλ. ευρώ. Επισήμανε δε ότι το κτίριο του ΚΕΓΕ στη Χώρα ανήκει στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, γεγονός που αποδεικνύεται ακόμα και από τη χρήση και αξιοποίηση τμήματός του από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, για την ανέγερση Δημοτικών Σχολικών Κτιρίων.

arahovitis dimarhos 1

Αναφορικά με το Φράγμα Τσικαλαριού, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση, επισήμανε την αναγκαιότητα να δρομολογηθούν παράλληλα με το φράγμα και οι μελέτες για τα δίκτυα μεταφοράς του νερού, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του ταμιευτήρα, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*