Επίσκεψη Αραχωβίτη στην ΕΑΣ Νάξου – Επί τάπητος τα προβλήματα της Ένωσης και των αγροτών

  •  
  •  
  •  

Τα κεντρικά γραφεία και τη Μονάδα Επεξεργασίας Γάλακτος της Ε.Α.Σ. Νάξου επισκέφτηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νάξο.

Στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ. Νάξου τον Υπουργό υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Καπούνης και σύσσωμο το Δ.Σ. της, παρόντος και του εκπροσώπου της στο Δ.Σ. της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιώργου Γκούφα.

araxovitis eas 2

Ακολούθησε σύσκεψη, στην οποία ο κ. Καπούνης αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Νάξου, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι για να αποφεύγονται οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων, να ενταθεί η προσπάθεια για να λυθεί το πρόβλημα της νομιμοποίησης των σταυλικών εγκαταστάσεων και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς επιδοτούμενων προϊόντων. Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΑΣ εστίασε και σε θέματα που απασχολούν την Ένωση, με κυριότερο το πόσο σημαντικό είναι να υπαχθεί η Ε.Α.Σ. σε τρέχον χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο έχει υποβάλει πρόταση για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής της. Παράλληλα, δε, παρέδωσε στον κ. Αραχωβίτη και υπόμνημα με προβλήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα στη Νάξο.

araxovitis eas 3

Ο Σταύρος Αραχωβίτης, από την πλευρά του, άκουσε με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις του κ. Καπούνη ενώ δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε δίκαιο αίτημα των αγροτών και της Ε.Α.Σ. Νάξου.

araxovitis eas 5

Κατά την παρουσία του στη Μονάδα Επεξεργασίας Γάλακτος της Ε.Α.Σ. ο κ. Αραχωβίτης ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονάδας και έλαβε πληροφόρηση σχετικά με τη διαδικασία της παραδοσιακής τυροκόμησης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις εγκαταστάσεις και την προσπάθεια που καταβάλλεται.

araxovitis eas 4

Επίσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την επίσκεψή του στη Μονάδα Επεξεργασίας Γάλακτος έκανε και την ακόλουθη δήλωση:

{youtube}DzuJ8cBKW6k{/youtube}

Να σημειωθεί, ότι στην επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ. Νάξου τον κ. Αραχωβίτη συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, κ.κ. Νίκος Μανιός και Νίκος Συρμαλένιος, ο συντονιστής της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Φραγκίσκος και ο Γραμματέας της Γραμματείας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, Βασίλης Θεωνάς.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Latest Post