Πόλη κλειστή η Νάξος μέχρι τέλος Αυγούστου – Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

kykloforiako
admin
18/07/2015 11:36
 
 
 

Το θέμα έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων συζητήθηκε την Παρασκευή στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που αποφάσισε κατά πλειοψηφία, το προσωρινό κλείσιμο της πόλης (Χώρα Νάξου) μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και εισηγητής του θέματος Δημήτρης Λιανός, η τουριστική κίνηση ολοένα και αυξάνεται και θα πρέπει η πόλη να κλείσει για την ασφάλεια των πεζών.

Λόγω της αύξησης των τουριστών και για την ασφάλεια των πεζών προτείνουμε την προσωρινή παύση της κίνησης στο κέντρο της πόλης. Ήδη συντηρούνται τα πάρκινγκ και επιπλέον θα υπάρχει αστυνόμευση στα σημεία που κλείνει η πόλη για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου. Άλλωστε σε μια εβδομάδα θα λειτουργεί κανονικά και η δημοτική αστυνομία. Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης θα επιτρέπεται μόνο στους μόνιμους κατοίκους ταξί κ.λπ.” σημείωσε ο κ. Λιανός και πρόσθεσε ότι μετά το καλοκαίρι θα ανοίξει ο διάλογος προκειμένου το μέτρο να γίνει μόνιμο.

Ο κ. Λιανός υπογράμμισε επίσης ότι οι προσωρινές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν μέχρι το τέλος Αυγούστου, προβλέπονται στην εγκεκριμένη από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών μελέτη – πρόταση με τίτλο «Αποτελεσματικότερη Διαχείριση της Κυκλοφορίας στην Κεντρική περιοχή της Χώρας κατά τη θερινή περίοδο», που συντάχθηκε από ομάδα μελετητών με εκπρόσωπό τους τον κ. Παπαδάκο.

Η περίοδος εφαρμογής των μέτρων είναι από την 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου και από ώρα 8:00 το βράδυ έως τις 6:00 το πρωί.

Τα μέτρα είναι αναλυτικά ως εξής:

  1. Απαγόρευση της εισόδου των οχημάτων στην οδό Παπαρηγοπούλου από τη συμβολή της με την οδό Μέσης, με τοποθέτηση ανάλογης σήμανσης. Το κιγκλίδωμα που θα τοποθετηθεί (στο ύψος του εστιατορίου “Μάρω”) θα φέρει την ανάλογη σήμανση δηλ. απαγόρευση διέλευσης και υποχρεωτική πορεία στα αριστερά προς το πάρκινγκ.
  2. Απαγόρευση της εισόδου των οχημάτων στην οδό Παπαβασιλείου από τη συμβολή της με την οδό Ιωάννη Παπαδάκη (Super market Βασαλάκη)
  3. Απαγόρευση της εισόδου των οχημάτων στην οδό που αποτελεί συνέχεια της οδού Μαργαρίτη (ποτάμι – όπισθεν super market Βιδάλη) και καταλήγει στην οδό Μικρασιατών Προσφύγων, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος των οχημάτων στην οδό Παπαβασιλείου.
  4. Απαγόρευση εισόδου στην Παπαβασιλείου (καθόδου) μέσω της Μικρασιατών Προσγύγων.

 

Οι ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν τη θερινή περίοδο με ισχύ 24-ωρη, είναι οι ακόλουθες:

  1. Μονοδρόμηση του τμήματος της οδού Μαργαρίτη (Ποταμός) άνοδος, στο τμήμα του οικοπέδου ΚΤΕΛ (από τη συμβολή με το δρόμο του Αγ. Μηνά έως τη συμβολή με την οδό όπισθεν του super market Βιδάλη) καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου με ταυτόχρονη απαγόρευση διέλευσης των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 2τόνων. Η πρόταση αυτή γίνεται προκειμένου να αποσυμφορεθεί η κίνηση στον κόμβο έναντι του Κλειστού Γυμναστηρίου, αφού υπάρχει η δυνατότητα διαφυγής από τις δύο άλλες οδούς που καταλήγουν στον Περιφερειακό – Ελ. Βενιζέλου.
  2. Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης σε όλο το μήκος της οδού Μαργαρίτη και στη συνέχεια της προς την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (Περιφερειακός).
  3. Απαγόρευση της στάθμευσης σε όλο το μήκος και από τις δύο πλευρές της οδού Αρ. Πρωτοπαδάκη (από την Πλατεία Πρωτοδικείου έως το ξενοδοχείο Αστέρια), προκείμενου να διευκολύνεται η ασφαλής διέλευση των πεζών αλλά και για την καλύτερη διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας τις ώρες αιχμής, με ταυτόχρονη τοποθέτηση ελαστικών κυλίνδρων (κολονάκια) για τη δημιουργία ζώνης διέλευσης πεζών κυμαινόμενου πλάτους, στην αριστερή πλευρά του οδοστρώματος. Η τοποθέτηση των ελαστικών κυλίνδρων πραγματοποιείται με κριτήριο αφενός να αποτελεί συνέχεια των υφιστάμενων τμηματικών πλακόστρωτων πεζοδρομίων και αφετέρου να παραμένει ελεύθερη τουλάχιστον λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,80 – 4,00μ. για τα οχήματα.
  4. Απαγόρευση της στάθμευσης σε όλο το μήκος και από τις δύο πλευρές της οδού Παπαρηγοπούλου από την Πλατεία Πρωτοδικείου έως την συμβολή της με τον οδό Ανδρέα Παπανδρέου.
  5. Αμφιδρόμηση της οδού Αγ. Αρσενίου από τη συμβολή της με την οδό που καταλήγει στο ξενοδοχείο Porto Naxos καθώς επίσης και της κάθετης σε αυτήν οδό (ποτάμι) που καταλήγει στην παραλία του Αγ. Γεωργίου έως και το σημείο που βρίσκονται τοποθετημένες πινακίδες Ρ-7 πλησίον του ξενοδοχείου “Αστέρια”

Να σημειωθεί ότι από τα παραπάνω μέτρα απαγόρευσης της εισόδου στην κεντρική περιοχή της Χώρας εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης καθώς επίσης και η διέλευση δικύκλων διανομής έτοιμου φαγητού (delivery).

Δείτε την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τα νέα μέτρα που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 17 Ιουλίου: ΕΔΩ

Δείτε το σχεδιάγραμμα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: ΕΔΩ 

 

 

 

 

 

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*