Υπό κατάληψη σήμερα και το δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

admin
04/11/2015 13:57
 
 
 

 

Κλειστό ήταν σήμερα το δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το Σύλλογο εργαζομένων στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. 

Ο Σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τις πρωινές ώρες σήμερα είχε αναρτήσει πανό που λέει “ΟΧΙ στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, στις νέες μειώσεις των μισθών, στην κατάργηση της ΒΑΕ” (φώτο). 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησε συμβολικές καταλήψεις στα δημαρχεία όλης της χώρας, αλλά και σε ΚΑΠΗ, δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και δημοτικά γκαράζ, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Το διάστημα αυτό οι δημοτικοί υπάλληλοι σταμάτησαν την εργασία τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις για τα μέτρα του νέου μνημονίου που αφορούν στον κλάδο τους.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει, επιπλέον, στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει «για τον προγραμματισμό των επόμενων αγωνιστικών δράσεων και παρεμβάσεων».
 
Οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιδρούν στην επικείμενη, όπως υποστηρίζουν, κατάργηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών των υπαλλήλων στην καθαριότητα, σε ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού, καθώς και στο νέο μισθολόγιο και στο σύστημα αξιολόγησης που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*