VIDEO: Διαμαρτυρίες για τον κάδο συμπίεσης απορριμμάτων δίπλα στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου

admin
15/02/2016 15:16
 
 
 

 

Το θέμα του κάδου συμπίεσης απορριμμάτων που βρίσκεται δίπλα στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου προκαλεί για ακόμα μια φορά τις διαμαρτυρίες τόσο των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου, όσο και ιδιοκτητών καταστημάτων της περιοχής.

Το πρωί της Δευτέρας, πηγαίνοντας οι μαθητές στο σχολείο διαπίστωσαν ότι έχουν τρέξει “ζουμιά” από τον κάδο κι έχουν φτάσει μπροστά στην είσοδο του σχολείου τους εκπέμποντας μάλιστα έντονη δυσοσμία, η οποία όπως σημειώνουν έφτανε μέχρι τις αίθουσες διδασκαλίας…

Στο σημείο ειδοποιήθηκε και έκανε αυτοψία ο υπεύθυνος του τμήματος Υγιεινής  της περιφέρειας στη Νάξο, ενώ παρόντες ήταν ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Κοντόπουλος, μαθητές και ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής. Όλοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους και ζητούσαν επίμονα να φύγει από εκεί ο κάδος. Οι μαθητές συγκάλεσαν έκτακτη συνεδρίαση του 15μελούς του σχολείου, προκειμένου να αποφασίσουν για τον τρόπο αντίδρασης τους στο συγκεκριμένο θέμα. Να σημειώσουμε ότι σε κατάληψη του σχολείου τους πέρυσι, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου, μεταξύ άλλων στα αιτήματα τους ήταν και η απομάκρυνση του κάδου δίπλα από το σχολείο τους.   
Μιλώντας στην κάμερα του naxostimes.gr ο διευθυντής του σχολείου και πρόεδρος της Ββάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Κοντόπουλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το συμβάν, τονίζοντας το πόσο επικίνδυνο για την υγεία των μαθητών είναι, να βρίσκεται εκεί ο συγκεκριμένος κάδος συμπίεσης των απορριμμάτων. Ο κ. Κοντόπουλος τόνισε ότι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο του ίδιου και των μαθητών, όσο και καταστηματαρχών της περιοχής δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα, προκειμένου να απομακρυνθεί ο κάδος από εκεί. “Βρίσκουμε σύριγγες, γάζες, κρέατα και ψάρια κάθε τόσο τριγύρω και τα ζουμιά φτάνουν ως την είσοδο του σχολείου. Πολλές φορές κάνουμε μάθημα και οι μαθητές διαμαρτύρονται για την έντονη δυσοσμία ακόμα και μέσα στις αίθουσες” σημείωσε και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος το θεωρεί τεράστια ευθύνη, τη στιγμή που τίθεται θέμα υγείας των παιδιών. 
Δείτε τις δηλώσεις του κ. Κοντόπουλου:

{youtube}-2WBPwD8pSk{/youtube}

Οι μαθητές του Γυμνασίου όπως αποφάσισαν θα προχωρήσουν την Τρίτη σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμο προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. 
Από την πλευρά του ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πρέπει να λύσει το θέμα “σκουπίδια” της περιοχής της οδού Παπαβασιλείου τη στιγμή που έχουν αποσυρθεί οι κάδοι απορριμμάτων που υπήρχαν μπροστά σε τρία διαφορετικά σημεία της περιοχής. Η λύση που προτείνεται, είναι να αδειάζεται η πρέσα καθημερινά, ή να τοποθετηθούν και πάλι οι κάδοι απορριμμάτων στην περιοχή. 

(Visited 150 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*