Νάξος και Μικρές Κυκλάδες: Απαλλαγή τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων στις επιχειρήσεις που είναι κλειστές λόγω Covid-19

Newsroom
20/04/2021 15:54
 
 
 

 

Την απαλλαγή από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων επιχειρήσεων που διακόπτουν την λειτουργίας τους λόγω αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού και για όσο διάστημα διαρκεί η διακοπή, αποφάσισε χθες ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά και τη σχετική νομοθεσία, όπου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου οι επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά την λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού, και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, μπορεί να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

Όπως αποφασίστηκε επίσης, εάν υπάρξει παράταση των μέτρων αποτροπής του κορωνοϊού, θα ακολουθήσει νέα εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για λήψη απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο της επέκτασης του μέτρου της απαλλαγής των σχετικών τελών.

«Ναι» από την αντιπολίτευση αλλά και επέκταση του μέτρου σε περισσότερες επιχειρήσεις και πολίτες

Το θέμα ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου οι οποίες πρότειναν μηδενικές αυξήσεις τελών οικονομική ελάφρυνση και απαλλαγή από τέλη και άλλων κοινωνικών ομάδων του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που θέλουν στήριξη.

Χατζηανδρέου: Να συσταθεί άμεσα η επιτροπή που θα εξετάζει τη μείωση ανταποδοτικών τελών

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» Λεονάρδος Χατζηανδρέου έκανε λόγο για την Επιτροπή που είχε δεσμευτεί η δημοτική αρχή να συσταθεί -χωρίς ωστόσο να συμβεί αυτό- η οποία θα εξετάζει τη μείωση ανταποδοτικών τελών για δημότες και επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη της στήριξης από το δήμο, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου.

«Αρχή και θέση μας είναι ο δήμος να μπορεί να συμβάλει στην ελάφρυνση των επιχειρήσεων και των πολιτών. Η Επιτροπή δεν έχει συσταθεί και θα πρέπει να επαναβεβαιώσουμε αυτή την απόφαση για τη σύσταση της» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηανδρέου.

Βρούτσης: Υπάρχουν πολλές κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται στήριξη

Υπέρ της εισήγησης για την απαλλαγή από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων επιχειρήσεων που διακόπτουν την λειτουργίας τους λόγω κορωνοϊού δήλωσε και η παράταξη του Βασίλη Βρούτση «Δύναμη Δημιουργίας».

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε παράλληλα ότι «υπάρχουν πολλές κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται στήριξη» και θα πρέπει ο δήμος να δει το θέμα συνολικά «για την οργάνωση της διαχείρισης της πανδημίας από δω και πέρα».

Κορρές: Ο δήμος να διεκδικήσει από την κυβέρνηση επίδομα ειδικού σκοπού

«Πέρασε ένας χρόνος που είχαμε φέρει στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της απαλλαγής τελών όχι μόνο των επιχειρήσεων αλλά και άλλες κατηγορίες πολιτών που θα έπρεπε να στηριχτούν» σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Κορρές ο οποίος υπογράμμισε ότι ο δήμος θα πρέπει να διεκδικήσει και να απαιτήσει από την κυβέρνηση επίδομα ειδικού σκοπού ώστε να σταθεί στο πλάι των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Λιανός: Που θα βρούμε χρήματα;

Απαντώντας στα παραπάνω ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός επεσήμανε ότι ο δήμος τα τελευταία 2 χρόνια έχει να διαχειριστεί τα θέματα της πανδημίας, τους δασικούς χάρτες και το κτηματολόγιο.
«Φυσικά και θέλουμε επιτροπές, αλλά πώς θα βρισκόμαστε;» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «…εάν είναι προτεραιότητα οι δημότες ας μην κάνουμε αποκομιδή, να μην τους πηγαίνουμε νερό. Από το Σεπτέμβριο του 2020 θα έπρεπε να έχει κλείσει ο δήμος γιατί δεν εισπράττει. Που θα βρούμε χρήματα;».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Βαθρακοκοίλης ανέλαβε την ευθύνη της μη σύστασης της επιτροπής που όπως είπε αυτό συνέβη λόγω της έξαρσης της Covid-19 στο νησί

(Visited 149 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*