Νάξος: Χωρίς λιτανεία …αλλά με βεγγαλικά θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου

Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη
Newsroom
14/07/2021 00:02
 
 
 

 

Χωρίς την καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας του Ναξίου, Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη θα κορυφωθούν την Τετάρτη οι εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Παροναξίας την Τετάρτη ανήμερα της εορτής το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικοδήμου στη Χώρα Νάξου, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων του Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

Το βράδυ της γιορτής στις 7:30 θα τελεστεί η ακολουθία του Μεθέορτου αρχιερατικού εσπερινού και παράκλησης του Αγίου στον ιερό ναό του Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.

Ωστόσο, αν και δεν θα πραγματοποιηθεί λιτανεία, τα πυροτεχνήματα που κάθε χρόνο πέφτουν κατά τη διάρκειά της, δεν θα λείψουν ούτε και φέτος, αφού όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός:

«Ο Δήμος μας θα συμβάλει κι εφέτος στη γιορτή με την καθιερωμένη ρίψη πυροτεχνημάτων, στην παραλία της Χώρας, την Τετάρτη στις 22:00, ολοκληρώνοντας με λαμπρότητα τον εορτασμό».

(Visited 1.309 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*