Δονούσα: Θαλάσσια χελώνα γέννησε τα αυγά της στην παραλία του Σταυρού (φώτος)

Newsroom.
28/06/2024 08:44
 
 
 

Μετά την φωλιά στην Πάρο στην παραλία Λάγγερη, μια ακόμα ευχάριστη είδηση μας έρχεται αυτή τη φορά από το νησί της Δονούσας!

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου: «Μετά την φωλιά στην Πάρο στην παραλία Λάγγερη, μια ακόμα ευχάριστη είδηση μας έρχεται αυτή τη φορά από το νησί της Δονούσας!

Σήμερα τα ξημερώματα κάτοικος του νησιού είδε μια θαλάσσια χελώνα στην παραλία του Σταυρού να κατευθύνεται προς την θάλασσα, αφού πρώτα είχε γεννήσει τα αυγά της. Η λιμενικός που βρίσκεται στη Δονούσα, μας ενημέρωσε άμεσα στέλνοντάς μας φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει το γεγονός.

Η φωλιά περιφράχτηκε πρόχειρα αρχικά για την προστασία της, ενώ εμείς ως Σύλλογος στείλαμε με το πρώτο πλοίο, κατάλληλο υλικό για την περίφραξη και ενημερωτικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν γύρω της.

Είμαστε βέβαιοι πως όλα θα πάνε καλά και τα χελωνάκια σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στα νερά του Αιγαίου! Ευχόμαστε κι άλλες θαλάσσιες χελώνες να βρουν χώρο στα νησιά μας, ώστε να γεννήσουν τ’ αυγά τους με ασφάλεια».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 224 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*