Κουφονήσι: Διαμαρτυρία του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Newsroom.
19/09/2024 11:54
 
 
 

 

Ο Σύλλογος Τουριστικών Επιχειρηματιών Κουφονησίου κατέθεσε επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, σχετικά με τη διακοπή των γρήγορων πλοίων από τις 9 Σεπτεμβρίου από Πειραιά προς το Κουφονήσι και την αλλαγή του συμβατικού πλοίου Blue Star στο χειμερινό του ωράριο πριν ακόμα τελειώσει η τουριστική σεζόν.

Η επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κουφονησίου .

Αξιότιμε κε. Υπουργέ
Ο Σύλλογος Τουριστικών Επιχειρηματιών Κουφονησίου (Σ.Τ.Ε.Κ) διαμαρτύρεται προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς τους κρατικούς φορείς, για την διακοπή των γρήγορων πλοίων από τις 9 Σεπτεμβρίου από Πειραιά προς το Κουφονήσι και την αλλαγή του συμβατικού πλοίου Blue Star στο χειμερινό του ωράριο, δηλ. αναχώρηση 5:30 το απόγευμα από Πειραιά και άφιξη στο Κουφονήσι στις 2:30 τα ξημερώματα, πριν ακόμα τελειώσει η τουριστική σεζόν.

Η συνθήκη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη συλλογική προσπάθεια από τις επιχειρήσεις μας τα τελευταία χρόνια για επέκταση της σεζόν στο Κουφονήσι, που θα τις κάνει πιο βιώσιμες και θα επιφέρει επιπλέον έσοδα στο κράτος.

Σαν να μην έφτανε η ακρίβεια που δοκιμάζει τους επιχειρηματικούς μας κλάδους και τους καταναλωτές-τουρίστες, τα υπέρογκα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα αυξημένα μεταφορικά κόστη, οι καθυστερήσεις πλοίων και οι ακυρώσεις δρομολογίων, έρχεται να προστεθεί και η διακοπή των γρήγορων πλοίων πριν ακόμα τελειώσει η σεζόν και να καθιστά το νησί μας απαγορευτικό προορισμό και από τις 9/9 αποκλεισμένη περιοχή.

Ως αποτέλεσμα τα προβλήματα που καταγράφονται, χωρίς να είναι τα μόνα, από τις πρώτες κιόλας μέρες υπήρξαν ακυρώσεις δωματίων, διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, κατακόρυφη πτώση στις αφίξεις και κατά συνέπεια των εσόδων και τη συνολική μαράζωση του νησιού ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε όπως όλα δείχνανε έναν από τους καλύτερους Σεπτεμβρίους των τελευταίων ετών.
Ζητάμε
1. Τα προγραμματισμένα δρομολόγια στο νησί να αρχίζουν 30 Απριλίου και να τελειώνουν 30 Σεπτεμβρίου κάθε χρονιά.

2. Το βραδινό δρομολόγιο του Blue Star να ξεκινά την 1 Οκτωβρίου και να τελειώνει 30 Απριλίου.

3. Να ανακοινώνεται το πρόγραμμα δρομολογίων για 2 χρόνια πχ 30 Σεπτεμβρίου 2024 – 2026

4. Να συνδυάζονται οι ώρες αφίξεων – αναχωρήσεων προς τους αεροπορικούς προορισμούς (Μύκονο-Σαντορίνη-Πάρο) με τις βασικές αεροπορικές συνδέσεις και αστικές διασυνδέσεις (πχ. Σαντορίνη – Κρήτη)

Ελπίζουμε να γίνεται κατανοητή η αγανάκτηση μας και ζητούμε την συνεργασία σας για τη συζήτηση και επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Με τιμή
Το ΔΣ του Σ.Τ.Ε.Κ.

Πίνακας αποδεκτών:

ΠΡΟΣ
Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη
Attica Group
Seajets
Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό
Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κυκλάδων Ιωάννη Ρούσσο

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 4.407 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*