Δεμένα σήμερα τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων

 
 
 

Έντονα προβλήματα παρουσιάζονται στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων που κατά τόπους φτάνουν και τα εννέα μποφόρ.

Συγκεκριμένα υπάρχει απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία που φεύγουν από τον Πειραιά με προορισμό τις Κυκλάδες, ενώ τα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια μικρών σκαφών από τον Πειραιά στη Σαλαμίνα, ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, λόγω των ισχυρών ανέμων, το πλοίο «Μακεδών» που ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στο Λαύριο, παραμένει στην Κέα, ενώ στο ίδιο λιμάνι είναι δεμένο από χθες το πλοίο «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ», που εκτελούσε το δρομολόγιο, Λαύριο – Κέα – Κύθνος – Σύρος – Τήνος – Σύρος.

Προβλήματα υπάρχουν και στη δυτική Ελλάδα με την γραμμή Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη να είναι κλειστή, ενώ τα δρομολόγια της γραμμής Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Τα πολλά μποφόρ είχαν σαν αποτέλεσμα το απόγευμα της Πέμπτης να μην πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο από Πειραιά για Χίο και Μυτιλήνη με το πλοίο «ΑΡΙΑΔΝΗ», ενώ και το «ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος – Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθος – Κάσος – Ανάφη – Θήρα – Μήλος – Πειραιά, δεν κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Ανάφης.

Οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σήμερα στα νησιά του Αιγαίου καλό είναι να επικοινωνούν προηγουμένως με τα κατά τόπους λιμεναρχεία για να ενημερωθούν για τα δρομολόγια των πλοίων.

star.gr

 

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*