Άνδρος: Σε ξέρα έξω από το λιμάνι του Γαυρίου προσάραξε δεξαμενόπλοιο

 
 
 

Σε ξέρα έξω από το λιμάνι του Γαυρίου προσάραξε τα μεσάνυχτα το δεξαμενόπλοιο «Αγ.Γεώργιος».

Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από την Άνδρο με προορισμό το λιμένα της Σκύρου, με οκτώ (08) ημεδαπούς μέλη πληρώματος και δύο (02) ημεδαπούς επιβάτες, έμφορτο με 455,46 κυβικά μέτρα βενζίνη και 428,29 κυβικά μέτρα diesel oil.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής πέντε (05) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς επίσης και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999.

Προληπτικά έχουν τοποθετηθεί δύο (02) αντιρρυπαντικά φράγματα προς αποφυγή τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης, ενώ από τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, που διενήργησαν υποθαλάσσιο έλεγχο στα ύφαλα του πλοίου διαπιστώθηκε ρήγμα ύψους 15 εκατοστών περίπου και μήκους 4 εκατοστών στην αριστερή πλευρά της πλώρης.

Στο σημείο παραμένουν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση ενώ από το Λιμεναρχείο Άνδρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Δ/Ξ ”ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι” μέχρι την επιθεώρησή του από τον παρακολουθούντα εξ΄ ολοκλήρου το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας.

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*