Ε1 όπως Ευδοκία: Η μαχήτρια θαλάσσια χελώνα ξανά στα νερά της Νάξου

Newsroom
31/05/2023 22:02
 
 
 

 

Στα νερά της Νάξου κολυμπάει τον τελευταίο μήνα η Ευδοκία, η θαλάσσια χελώνα που πέρυσι τον Αύγουστο είχε τραυματιστεί σοβαρά στα πίσω πτερύγια και το καβούκι από προπέλα σκάφους.

Τότε, την περίθαλψη της Ευδοκίας είχε αναλάβει ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, ο οποίος – σε συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ – είχε ξεκινήσει αγώνα για τη σωτηρία της, προσφέροντάς της καθημερινή φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή.

Η μαχήτρια θαλάσσια χελώνα έδειξε ισχυρή θέληση για ζωή και μόλις σε 2 μήνες έδειξε απίστευτη βελτίωση στα τραύματα, ενώ και η κίνηση στο ένα από τα πίσω πτερύγια της επανήλθε. Μετά την περίθαλψή της, αφέθηκε ελεύθερη στα τέλη Οκτωβρίου του 2022 και – παρά την αναπηρία της –  κατάφερε να επιβιώσει όλο τον χειμώνα. Ώσπου, πριν από έναν μήνα περίπου εμφανίστηκε και πάλι κοντά στην ακτή.

Ο Σύλλογος έφερε την Ευδοκία στον σταθμό για μια επανεκτίμηση, όπου διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά, σε συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ, κρίθηκε σκόπιμο να μαρκαριστεί το Ε1 με ειδική μη τοξική μπογιά στο καβούκι της, ώστε να αναγνωρίζεται εύκολα.

«Καθημερινά λαμβάνουμε κλήσεις για την θαλάσσια χελώνα με το Ε1 στο καβούκι και δεχόμαστε τις εύλογες απορίες για το τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη θαλάσσια χελώνα. Όσοι τυχόν δείτε την Ευδοκία να κολυμπάει με τον ιδιαίτερο της τρόπο και το Ε1 στο καβούκι, ισχύουν οι οδηγίες που τηρούμε για όλα τα άγρια ζώα, με λίγη παραπάνω προσοχή λόγω της αναπηρίας της. Δεν ενοχλούμε, δεν αγγίζουμε και σε καμία περίπτωση δεν επιχειρούμε να ταΐσουμε άγριο ζώο. Η Ευδοκία απέδειξε ότι έχει την δύναμη και τον τρόπο να επιβιώσει, εφόσον όλοι σεβαστούμε τον χώρο της και δεν την ενοχλήσουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

(Visited 452 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*