VIDEO: Απελευθέρωση γερακίνας στον ουρανό της ορεινής Νάξου (φώτος)

 
 
 

Ελεύθερη και υγιής στον ουρανό της ορεινής Νάξου αφέθηκε την Κυριακή γερακίνα που είχε τραυματιστεί στο φτερό από σκάγια τον Οκτώβρη 2018.

Τα μέλη του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» παρέλαβαν σήμερα τη γερακίνα (buteo-buteo) από το «ΑΛΚΥΟΝΗ – Aegean Wildlife Hospital» όπου είχε νοσηλευτεί για 4 περίπου μήνες, την μετέφεραν στην ορεινή Νάξο και την απελευθέρωσαν με επιτυχία.

Ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου», που επιτελεί σημαντικό έργο για την προστασία της άγριας ζωής στο νησί, δεν έκρυψε τη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση του του για το συμβάν.

GERAKINA TRAVMA FTERO

Να σημειωθεί ότι η γερακίνα είχε βρεθεί 23 Οκτωβρίου 2018 στο Αλυκό, με τραύμα από σκάγια στο φτερό και είχε μεταφερθεί στο σταθμό του Συλλόγου για τις πρώτες βοήθειες. Αμέσως μετά εστάλη στο «ΑΛΚΥΟΝΗ – Aegean Wildlife Hospital» όπου νοσηλεύτηκε με επιτυχία για να επιστρέψει και πάλι σήμερα υγιής στα γνώριμα «στέκια» του.

Για το περιστατικό ο Υπεύθυνος του ΑΛΚΥΩΝΗ Μάριος Φουρνάρης σημειώνει: 

Μετά τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου ξεκινούν οι απελευθερώσεις των θεραπευμένων πουλιών.
Σήμερα επιστρέψαμε στη Νάξο στους συνεργάτες μας της οργάνωσης (Naxos island wildlife protection), αυτή τη Γερακίνα που επανήλθε πλήρως μετά από κάταγμα στο δεξί πήχη του φτερού τον Οκτώβριο που μας πέρασε.
Τι να σκέφτεται άραγε το πουλί για εμάς τους ανθρώπους… Μέσα σε λίγους μήνες είδε άλλους να τη στοχεύουν με όπλα και άλλους να την αιχμαλωτίζουν με σκοπό τη θεραπεία της. Την έβλεπα διακριτικά πως με παρατηρούσε, όταν την είχα κρατημένη στα πόδια μου ώστε να της φτιάξω και να της ελέγξω το νάρθηκα. Ακόμα περισσότερο καθημερινά όταν έμπαινα στη μεγάλη κλούβα που πετούσε για να αλλάξω το νερό και το φαγητό της.
Ευχόμαστε χαρούμενα πετάγματα στην ελευθερία και να μη χρειαστεί ξανά τη βοήθειά μας…“.

{youtube}YzU6l-b4quI{/youtube}

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*