Περισσότερα από 180 κιλά σκουπιδιών «αλιεύτηκαν» στην παραλία Κασόνια στην Καλύμνο

 
 
 

Με ιδιαίτερη θέρμη συμμετείχε η Κάλυμνος στη δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “Keep Aegean Blue”.

Μάλιστα, η μακρά καταδυτική παράδοση της Καλύμνου έδωσε στη δράση τον χαρακτήρα κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, αφού – εκτός από τους μαθητές – ενεργό μέρος έλαβαν το Καταδυτικό Κέντρο Καλύμνου, η σχολή κατάδυσης του Παύλου Ταβουλάρη και ο Κολυμβητικός Σύλλογος «Πρωτέας», με τον προπονητή του Μιχάλη Γλυνάτση.

kalymnos keep aegean blue 2019 1

Με την παρουσία και συμβολή του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του επάρχου Καλύμνου Γιάννη Θεμέλαρου και με τον συντονισμό της επιχείρησης από την Κατερίνα Τοπούζογλου (εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης, παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής και ιδρύτρια του Οργανισμού για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος “All for Blue” ), 300 μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δύτες συμμετείχαν στην επιχείρηση καθαρισμού (υποβρύχιου και παράκτιου) της παραλίας «Κασόνια», κατά την διάρκεια της οποίας «αλίευσαν» 180 κιλά σκουπιδιών (λάστιχα, σίδερα, σκοινιά , διάφορα πλαστικά, ένα κινητό τηλέφωνο) και άλλα αντικείμενα.

kalymnos keep aegean blue 2019 3

Από την Κάλυμνο, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Σήμερα, η δράση μας “Keep Aegean Blue” συνεχίζει το υπέροχο ταξίδι στα νησιά μας, δίνοντας ανάσες στο περιβάλλον μας. Συνεχίζουμε με την «All for Blue”, σε όλα τα νησιά μας και σε όλα τα σχολεία μας, γιατί αξίζει, γιατί είναι υποχρέωση μας, γιατί μας ενδιαφέρει. Προχωράμε μπροστά».

kalymnos keep aegean blue 2019 5

Η δράση συνοδεύτηκε και από περιβαλλοντικό σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 1ου Νικηφορείου Γυμνασίου Καλύμνου. Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ Λυκείου από το 1ο και 2ο ΓΕΛ Καλύμνου, καθώς και άλλοι ευαισθητοποιημένοι στα περιβαλλοντικά θέματα πολίτες, με αντικείμενο την σημασία της προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

kalymnos keep aegean blue 2019 6

H Κατερίνα Τοπούζογλου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την δράση του Οργανισμού “All for Blue” που στόχο έχει να άρει τις προκαταλήψεις σχετικά με τους καρχαρίες και να αναδείξει την συμβολή τους στην διατήρηση και την ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, καθώς είναι οι κατ’ εξοχήν καθαριστές του θαλάσσιου περιβάλλοντος, γι’ αυτό και πρέπει να παλέψουμε για την προστασία τους.

kalymnos keep aegean blue 2019 2

Η Κάλυμνος είναι το τρίτο νησί μετά την Πάρο και την Λέρο, όπου έλαβε χώρα η δράση “Keep Aegaen Blue”. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς την Κω, την Ρόδο, τη Σύμη, την Τήλο και την Κάρπαθο, ενώ θα ακολουθήσουν η Σαντορίνη, η Μήλος, η Νάξος, η Σύρος , η Άνδρος, η Τήνος και η Μύκονος.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*