Πηνελόπη και Νηρέας: Γνωρίστε τις χελώνες Caretta caretta που αναρρώνουν στη Νάξο και βοηθήστε τις!

Newsroom
22/06/2020 12:02
 
 
 

 

Η Πηνελόπη και ο Νηρέας είναι δύο θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta, οι οποίες φιλοξενούνται στον Σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

Εκτός όμως, από αυτό το κοινό σημείο, έχουν ένα ακόμη: αν και βρέθηκαν και οι δύο σοβαρά τραυματισμένες, σιγά-σιγά αναρρώνουν, με την καθημερινή βοήθεια και περίθαλψη τόσο του Συλλόγου, όσο και εθελοντών.

Σε ανάρτηση του Συλλόγου στο Facebook, η Πηνελόπη βρέθηκε από μέλη του στις 2 Ιουνίου στη θάλασσα της Αγίας Άννας, με εμφανή και μη προβλήματα. Εκτός από τα πολλά παράσιτα που έφερε λόγω της αδυναμίας και της μη καλής κίνησης, είχε και βαθύ τραύμα στο εσωτερικό μέρος του άνω δεξιού πτερυγίου, πιθανότατα λόγω εμπλοκής της σε δίχτυα.

Στην Πηνελόπη έγιναν οι απαραίτητες ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος, συρραφή του τραύματος και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, ενώ τρέφεται μόνη της με ιδιαίτερη όρεξη. Η κατάστασή της βελτιώνεται καθημερινά και σύντομα θα επιστρέψει δυνατή και παχουλή στην θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε.

Από την άλλη, ο Νηρέας έφτασε στον Σταθμό του Συλλόγου από την Πάρο στις 12 Μαΐου με πολύ σοβαρό τραύμα στο κρανίο και μια γενική εικόνα ετοιμοθάνατου ζώου. Στον Νηρέα έγιναν, επίσης, όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και ακτινογραφίες, του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή, θεραπεία με ειδικές κρέμες και εντατική φροντίδα.

Σαράντα μέρες μετά και παρά το γεγονός ότι λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του, ο Νηρέας δείχνει σημάδια βελτίωσης, καταδύεται στην δεξαμενή του, ενώ προσπαθεί να τραφεί πλέον μόνος του. Σίγουρα ο δρόμος της θεραπείας του Νηρέα θα είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά πάντα σε συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece θα γίνει ό,τι καλύτερο για να γυρίσει στην θάλασσα υγιής.

Μέσω της ανάρτησης, ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους βοηθούν στην θεραπεία της Πηνελόπης και του Νηρέα: τον κτηνίατρο Δ. Ποσάντζη για τις οδηγίες και την ιατρική φροντίδα που προσφέρει, τον Αγροκτηνιατρικό σταθμό Σ. Πιτταρά για τις ακτινογραφίες που πάντα μας προσφέρει αφιλοκερδώς, καθώς και όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν με οποιοδήποτε τρόπο τις δύο αυτές χελώνες.

Η νοσηλεία του Νηρέα και της Πηνελόπης απαιτεί καθημερινή φροντίδα από τους εθελοντές στις ίδιες τις χελώνες, στις δεξαμενές και τον χώρο που φιλοξενούνται, ενώ και το κόστος των φαρμάκων και τροφών που χρειάζονται είναι υψηλό. Γι’ αυτό, όποιος ή όποια επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να επισκεφθεί στο γραφείο του Συλλόγου ή να κάνει κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της EuroBank (GR 8202 6033 8000 0620 2003 52752).

(Visited 231 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*