VIDEO: Πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο στην Αλυκή Νάξου!

admin
26/01/2016 19:18
 
 
 

 

Πανέμορφα φλαμίνγκο έκαναν την εμφάνιση τους στον υδροβιότοπο της Αλυκής του αεροδρομίου Νάξου, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε όσους τα αντίκρισαν. 

Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη και για τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου ενώ έκαναν την καθημερινή τους “παρατήρηση”. 

Πρόκειται για μια ομάδα, αποτελούμενη από έξι πανέμορφα ροζ Φλαμίνγκο που συνθέτουν ένα μοναδικό θέαμα.
Ο Σύλλογος προστασία Άγριας Ζωής Νάξου σημειώνει ότι “αυτό το υπέροχο θέαμα δικαιολογεί όλες τις προσπάθειες που γίνονται από το Σύλλογό μας για την προστασία της περιοχής από παράνομες δραστηριότητες, όπως λαθροθηρία, ρύπανση και αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος.

Δυστυχώς “κάποιοι” επιμένουν να μη σέβονται τίποτα… Εμείς εξακολουθούμε να ενημερώνουμε τις αρμόδιες αρχές τις οποίες καλούμε να λάβουν -επιτέλους- τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της περιοχής και των μοναδικών κατοίκων της, όπως άλλωστε οφείλουν να πράξουν”. 

{youtube}jr16rGqH_tU{/youtube}

Ροζ Φλαμίνγκο

Ένα εξωτικό ροδόχρωμο πτηνό, που χρησιμοποιεί το ιδιόμορφο ράμφος του σαν σουρωτήρι και ταΐζει τα μικρά του με ένα υγρό που μοιάζει με γάλα. Αφουγκράσου το πέταγμά τους και θαύμασε τις μεγάλες ροζ φτερούγες, τα ψηλά πόδια, το ανάστημα, το μακρύ λαιμό και το ιδιαίτερο σχήμα του κεφαλιού τους. Θεωρούνται οι ομορφότεροι και οι πλέον επιβλητικοί «επισκέπτες» της Νάξου, στους φιλόξενους υγροτόπους της οποίας αναζητούν καταφύγιο κάθε χρόνο…

 

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*