Στην προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Μιχάλης Χάλαρης

admin
16/05/2016 08:25
 
 
 

Στην πρώτη πανελλαδική πολιτική – προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συμμετείχε ο Μιχάλης Χάλαρης, ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία και μέλος του 7μελούς προεδρείου (φώτο).

Ολοκληρώνοντας τις εργασίες της με την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής διακήρυξης, ο κ. Χάλαρης εξέφρασε την άποψη ότι η Συνδιάσκεψη αποτέλεσε «σημαντικό βήμα για την ισχυροποίηση και πολιτική ενοποίηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου ριζοσπαστικών προτάσεων για έξοδο από την κρίση και για την κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της χώρας, για να ξαναβρεί η Ελλάδα τη θέση που της ανήκει στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον κ. Χάλαρη, οι θέσεις που αναδείχθηκαν «σε όλους τους κρίσιμους τομείς του κράτους, της οικονομίας, της κοινωνίας, όπως οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, η δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, για διακριτό ρόλο της εκκλησίας, για ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, για λογοδοσία, διαφάνεια και πολλά άλλα» και με επίκεντρο τον πολίτη, θα είναι «η βάση του διαλόγου με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις και με την κοινωνία», ενώ «θα διευκολυνθούν και οι επιθυμητές πολιτικές συγκλίσεις και κυρίως η συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού μεταρρυθμιστικού ρεύματος μέσα στην ίδια την κοινωνία».

Άλλωστε, όπως υποστήριξε, «καμία μεταρρύθμιση δεν έχει μέλλον χωρίς τη στήριξη των ίδιων των πολιτών».

«Συνεχίζουμε όλοι μαζί με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η νέα διαδικασία διαλόγου με την κοινωνία πάνω στις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές, να δημιουργήσει ακόμα πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη δημιουργία ενός νέου, ενιαίου φορέα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας» κατέληξε ο κ. Χάλαρης.

 

(Visited 13 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*