Ο Αλέξης Χαρίτσης για τα προγράμματα ΕΣΠΑ: «Σχεδιάζουμε και εκτελούμε για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα»

admin
17/05/2016 08:45
 
 
 

Δυναμικά ξεκινά το νέο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης (αρμόδιο για το ΕΣΠΑ) και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος μίλησε στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή της Πόπη Αλιμπέρτη “Al-iberti News”.

Ο κ. Χαρίτσης αναγνώρισε μεν ότι η οικονομία και η κοινωνία έχουν επηρεαστεί στον μέγιστο βαθμό, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης των έξι τελευταίων ετών, ωστόσο συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην πραγματική οικονομία, ώστε να αντιστραφεί σταδιακά το αρνητικό κλίμα και να δοθούν πίσω στους πολίτες κάποια από αυτά από τα κεκτημένα που έχουν χάσει. Μάλιστα, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το κλίμα έχει αλλάξει και οι δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας έχουν αυξηθεί.

Αναφερόμενος στα προγράμματα ΕΣΠΑ, ο κ. Χαρίτσης αρχικά τόνισε ότι αν είχε γίνει καλύτερη αξιοποίηση των πόρων κατά το παρελθόν (οπότε και υπήρχε πακτωλός χρημάτων), «σήμερα θα μιλούσαμε για μια διαφορετική χώρα». Παρά τις θετικές παρεμβάσεις που υπήρξαν, σύμφωνα με τον υφυπουργό «ο κακός σχεδιασμός και η αδυναμία να ιεραρχήσουμε συνολικά τις ανάγκες μας, οδήγησαν στο να βλέπουμε τους πόρους των διαρθρωτικών ταμείων να συντηρούν πελατειακά δίκτυα, γεγονός που πήγε πίσω τη χώρα αναπτυξιακά».

Όσον αφορά στο παρόν, ο κ. Χαρίτσης έκανε γνωστό ότι ήδη σχεδιάζονται οι προσκλήσεις για το επόμενο διάστημα, τονίζοντας ότι «οι πόροι του ΕΣΠΑ είναι σημαντικοί, αλλά είναι πεπερασμένοι», γι’ αυτό και το υπουργείο επιθυμεί «όλα τα προγράμματα που σχεδιάζουμε και εκτελούμε να έχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία και να απαντάνε στις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων».

«Είμαστε στη διάθεση των τοπικών αρχών για να δούμε πώς μπορούμε να χαράξουμε την επόμενη μέρα για τα νησιά μας, ώστε οι άνθρωποι να ζήσουν στον τόπο τους, να παράξουν και να είναι δημιουργικοί» επεσήμανε σχετικά ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προγραμματιστεί επίσκεψη και στις Κυκλάδες για να γίνουν συναντήσεις και συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς.

(φωτό: ethnos.gr)

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*