Αντώνης Συρίγος: «Να κλείσουν τα ανοιχτά θέματα για να υπάρξει σιγουριά»

admin
22/05/2016 21:37
 
 
 

Την άποψη ότι οι «δύσκολες ρυθμίσεις» του νομοσχεδίου αποτελούν «προϊόντα αδήριτης ανάγκης», αλλά και προϋπόθεση προκειμένου «να κλείσουν τα ανοιχτά θέματα και να υπάρξει σιγουριά και σταθερότητα» ώστε το καλοκαίρι «να δουλέψει ο κόσμος» εξέφρασε ο Συριανός βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συριγός, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου.

«Οι δεσμευτικές συμφωνίες του προηγούμενου καλοκαιριού έχουν χρονικά όρια […] Η διαπραγμάτευση, σκληρή και κοπιώδης, πρέπει να καταλήξει κάπου, παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ μας» ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Συρίγος, φρονώντας ότι «επιβάλλεται η διεξαγωγή νηφάλιας συζήτησης, χωρίς αντεγκλήσεις και υπερβολές». Απευθυνόμενος δε, έμμεσα στην αντιπολίτευση σημείωσε: «η άσκηση της κριτικής πρέπει να εμπεριέχει και πρόταση, αλλιώς ο πολιτικός λόγος ακυρώνεται. Οι ρυθμίσεις αυτές που συζητούμε είναι μια πρόταση. Ωστόσο δεν έχω ακούσει, πλην της κριτικής, άλλη εναλλακτική, στο πλαίσιο πάντα των συμφωνιών που ψηφίσθηκαν ευρέως το περσινό καλοκαίρι».

Τέλος, κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να εξαιρεθεί προς το παρόν η Σύρος από την αύξηση του ΦΠΑ (το νησί περιλαμβάνεται στην 2η ομάδα νησιών, όπου θα αυξηθεί ο μειωμένος συντελεστής), καθώς η σχετική διάταξη του νόμου 4334/2015 που ψηφίστηκε από όλους επιτρέπει εξαιρέσεις με την ανάλογη κριτική ερμηνεία. Ως λόγο της εξαίρεσης, επικαλέστηκε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ναυπηγείο του Νεωρίου.

 

(Visited 105 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*