Κωνσταντίνος Μπογδάνος για το Brexit: «Χαστούκι στις γερμανικές πολιτικές»

mpogdanos konstantinos
admin
24/06/2016 08:56
 
 
 

Την άποψη του για το Brexit διατύπωσε την Παρασκευή το πρωί ο Ναξιώτης δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος από την εκπομπή «Δέκα με τόνο» του AegeanVoice 107.5.

Σύμφωνα με τον κ. Μπογδάνο, το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος είναι «ένα ηχηρότατο χαστούκι στις γερμανικές πολιτικές», που θα επιφέρει τριγμούς τόσο στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, όσο και στο εσωτερικό της ίδιας της Μεγάλης Βρετανίας.

Μια ακόμη συνέπεια θα είναι η ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού και των ακροδεξιών δυνάμεων και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, χωρίς να παραβλέπουμε και τον Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. Όπως εξήγησε, «η αντίδραση των πολιτών κορυφώνεται απέναντι στις εξουσίες που θεωρούν ότι δεν λαμβάνουν πρώτιστα υπόψη τα δικά τους συμφέροντα, όταν αισθάνονται ότι οι ανισότητες και τα βάρη να τους κάνουν να υποφέρουν. Κι αυτοί που υποφέρουν, έχουν χαμηλότερη δυνατότητα κρίσης, με αποτέλεσμα να τους εκμεταλλεύονται οι λαϊκιστές».

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι το βρετανικό δημοψήφισμα αντιμετωπίστηκε με «υπεροπτική αλαζονεία», ωστόσο τόνισε ότι η απάντηση που έδωσαν οι Βρετανοί θα πρέπει να γίνει σεβαστή, γιατί «η Δημοκρατία είναι πάνω από τον Ευρωπαϊσμό», αλλά και γιατί αν δεν εφαρμοστεί το Brexit, τότε οι πολίτες θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στην αξιοπιστία του θεσμού του δημοψηφίσματος. Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη ότι «τα δημοψηφίσματα είναι η έξοδος κινδύνου των ανεύθυνων ηγετών».

(φωτό: thetoc.gr)

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*