Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!»

Newsroom
07/04/2022 11:30
 
 
 

 

Την αντίθεσή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο εκφράζει η Κομματική Οργάνωση (Κ.Ο.) Νάξου του ΚΚΕ, ζητώντας να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας, η οποία ενέχει τον κίνδυνο αντιποίνων για τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 10 Απριλίου στις 11 το πρωί διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Παλιού Δημαρχείου, με κεντρική ομιλήτρια την βουλευτή του κόμματος Μαρία Κομνηνάκα.

Η Κ.Ο. Νάξου εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία εντάσσεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, ΕΕ – Ρωσίας και Κίνας, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι ο λαός πρέπει να αγωνιστεί για να πατάξει «το σύστημα που γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας!
Να μην πληρώσει ο λαός!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Ουκρανίας. Είμαστε ενάντια στην απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είμαστε ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, ΕΕ – Ρωσίας και Κίνας που ξαναθέτουν στο τραπέζι το μοίρασμα των αγορών.

Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σοβαρές συνέπειες και στη χώρα μας. Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να λάβει κι αυτή μέρος στους σχεδιασμούς, θέτει σε κίνδυνο αντιποίνων τη χώρα μας και τον λαό.

 

Απαιτούμε:

*Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία!
*Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
*Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!
*Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!
*Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!

 

Πατριωτικό και διεθνιστικό μας καθήκον είναι:

*Να μην αφήσουμε να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα ως στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα, με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.

*Ο πολύμορφος αγώνας για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού μας, στον δρόμο για να ξεμπερδεύουμε με το σύστημα που γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους.

 

(Visited 265 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*